Saker och ting

I söndags var vi på vårt andra bad, Leia var gladare den här gången. Vi fick lära oss lite nya grepp och Leia flöt med, hon tyckte det var lite läskigt när vi skulle lägga henne på rygg så hon fick vatten i öronen. Men när öronen väl var under vattnet så joxade hon på med en leksak och var hur nöjd som helst.
Jag tycker att det är fantastiskt mysigt att åka och bada hela familjen och längtar tills söndag när det är dags igen.

Sen på kvällen var jag Malin och Tesen och tränade, vi var först på kondition och core efter det. Vi var rörande eniga om att det inte var nånting för oss. Core helt ok, men konditionen var inte alls så kul. Tacka vet jag spinning och pump!

I tisdags var det babysång som vanligt. Vi var en ganska liten grupp, det var flera som var borta. Det var mysigt som vanligt och gott fika som vanligt. Fick en stund att prata av mig lite med Johanna. Det är så skönt att bara få surra lite, så skönt när vi är i samma situation.

I onsdags hade vi en liten träff ute på drakborgen. Det var Johanna och Kalle, Johanna och Max, jag och Leia och Cattis och Olle kom lite senare. Det var mysigt, det var väldigt lungt när vi kom och det droppade in fler folk eftersom. Barnen lekte och vi surrade och åt lite lunch.
Tänk när Leia blir lite större och vi kan åka dit och leka.
I onsdags började det också snöa..... det var inte så jättekul att köra hem, det var 70 hela vägen på motorvägen. Tur man inte har bråttom.

Idag hade jag och Johanna en plan på att gå ner på stan en sväng. Jag behöver köpa nya vantar till Leia, hon blir så kall när hon ligger ute och sover. Men det hade snöat sen onsdag förmiddag, det snöade fortfarande. Så det är inte så bra plogat på vägar än. Så det blev hemma mys för mig och Leia.
Hon åt lite gröt på morgonen, sen blev hon gnällig ganska tidigt och jag joxade på lite med henne och försökte ge henne lite lunch, men hon ville inte ha, hon bara grinade och ville komma. Så jag la henne i vagnen så hon kunde sova lite. Hon sov ca 1 timme, försökte igen med lite lunch men det gick inge bättre nu. Jag tänkte att hon kanske kan äta lite välling, bara så att hon får i sig nånting, hon drog i sig den flaskan bra bra tänkte jag. Hon satt i mitt knä en stund och var väldigt lugn, det är inte så likt henne. Så kom det en rap och hela flaskan välling hamnade i hennes knä... Hon blev så ledsen, tyckte inte alls om att jag tog av henne alla kläder. Tycker så synd om henne och får så ont i hjärtat.
Hon var gnällig och ville vara i min famn hela tiden så vi satt och tittade på lite tecknat på youtube, myckt spännande tyckte Leia som satt och sa "titta" och pekade på skärmen. Sen somnade hon på mig, lillgosan!
Jesper kom hem och jag hurtade iväg på helex och körde indoorwalking med Malin & Tesen, jag hade inte mycket energi och tyckte att det var fruktansvärt jobbigt. Men skönt att jag varit iväg.
Hemma stog maten på bordet, Jesper hade gjort mycket god middag. Tack min älskling!!
Leia vaknade och jag gav henne lite välling, sen somnade hon sött i sin säng. Jag och Jesper satte oss framför tvn och åt middag och tittade på Timrå-Brynäs... så jävla surt att Timrå förlorar, de behöver varje poäng de kan få!!
Leialus vaknade och gnällde så jag gick in för att stoppa tillbaka napp och lägga ner henne i sängen, sån vanlig kvällsrutin som vi har :) men när jag gick fram till sängen så var det blött på golvet och jag hade mina aningar om vad det var, mycket riktigt så var det vällingen hon hade fått tidigare på kvällen. Mammas älskling! Så det blev upp och byte av pyjamas och hon fick sitta och mysa med mig en stund i soffan. jag la henne i sängen och hon somnade direkt. Jag hoppas att hon sover hela natten och att hon mår bättre imorgon!

I morgon blir det hemma hela dagen och kurera.

Tack å hej!

Lördag

Idag fyller Einar 1år, han föddes 21.30 så nyss kom han till världen. Jag och Leia var där på kalas. Det var full rulle, massor med vuxna och barn i alla åldrar. Det är nu väldigt påtagligt nära att Leia fyller ett år. Vart tog tiden vägen? Det här året har gått så obeskrivligt fort. Leia blev ganska fort trött så vi blev inte kvar så jättelänge.

Sen var det dags för hockey, Timrå spelade idag, Malin och Tesen kom hit och tittade med oss. Vilken match.. suck..  Timrå förlorde såklart så det blir nog inget slutspel. Mycket trist.

Leia hade en toppen kväll då hon fick uppmärksamhet hela tiden och blev busad med hela tiden. Hon älskade det. Tesen behövde bara titta på henne så började hon skratta. Fantastiskt, det resulterade i att hon somnade nästan direkt när de gick. Helt otroligt, vet inte om hon någonsin somnat så fort. Men man ska aldrig vara säker när det kommer till barn, hon vaknade efter en stund och tyckte inte att hon skulle somna. Men nu har jag och Jesper pratat ihop oss om hur vi ska göra vid nattningen och hoppas att det kommer att bli bättre och att hon somnar bra om nätterna.

Imorgon blir det bad i Matfors lite träning och planering med Tesen.

Puss å kram

Sidsjön med mammorna

Idag fick jag sova till 10, Jesper tog Leia på morgonen. Tack min älskling, skönt att få sova lite längre än vanligt.

11.30 skulle jag träffa Johanna och Kalle utanför deras hus. Blev lite sen pga blöjbyte och letande efter mössa och vantar som var och är spårlöst borta! Fick snabbt leta fram en annan mössa och andra vantar. sen gick jag rasande fart till Johanna... men det är dödensbacke upp till henne. När jag kom fram skulle jag kunnat gå hem och ta en dusch å dö på soffan, men det gick ju inte. Vi knatade iväg för att träffa resten av mammorna vid värmestugan vid Sidsjöbacken. Det var som ett träningspass, tur det eftersom jag inte skulle hinna med att träna på kvällen.
Vi var 6 mammor som sågs idag, jag och Leia, johanna och Kalle, Emelie och Alma, Lina och Agnes, Anna och David och Maria-Therese och Mille. Det blev ingen grillning, vi fikade i värmestugan. Sen tog vi en promenad tillsammans. Jag och Johanna pratade lite förskolor på vägen hem, om det finns några bra och som ligger i närheten. Nu när det blev nytt år blev det så påtagligt att mammaledigheten snart är över. Känns inte alls så kul.

Jesper åkte iväg på jobbet, jag och Leia lekte och hade lite sångstund innan det blev läggdags för henne. Som vanligt somnar hon nästan när hon dricker vällingen men så fort vi lägger henne i sängen så är hon pigg.. och kan skrika i timmar innan hon somnar. Ikväll skrek hon i 30 min så det var ganska lungt.

Jag har varit duktig idag och fixat mitt bankid som inte har funkat så att jag kommer in på mina sidor på försäkringskassan. Jag har räknat dagar och försökt få till hur jag ska göra, imorgon måste jag ringa och kolla så att jag tänkt rätt. Hoppas det för då ser det ganska bra ut. Då får jag några dagar kvar och det vore toppen!!

Jag har också tittat på förskolor i närheten och har tre favoriter som jag ska kolla lite extra på och hoppas att jag tycker lika bra sen när jag varit och kollat.

Imorgon ska vi bara vara hemma och ta det lungt och fixa det sista som är kvar att fixa.

Kram

Besök i Njurunda

Igår tog jag och Leia bilen vid 10 tiden och styrde den mot Njurunda för ett besök hos Nina Axel och Milton. Vi stannade vid det mysiga lilla konditoriet vid Bommen och köpte semlor. Årets första!!

 Axel gillade semla!

 Leia och Milton lekte med magneter, mycket roliga och goda!

Det fanns väldigt mycket roligt att titta på och leka med för Leia. Hon stoppar allt i munnen och hade väldigt roligt framför allt med magneterna.

Småttingarna åt lunch och somnade sött i sina vagnar. Så då passade jag och Nina på att äta lite lunch och surra lite. Jag och axel tittade i fotoböcker tillsamans och myste lite när Leia och Milton sov. Jag och Nina fikade semlor och drack kaffe. Tänk att det är så gott med Semlor!

Det är trist att vi ses så sällan, hoppas att vi blir bättre på att ses. Vi ska försöka styra ihop en träff med Emma och Sussie nån dag. Kul att ses!

 Axel har en majsnäsa.

 Leia och Milton leker i Axels rum.

Vi hade en mycket härlig dag tiden bara sprang iväg, jag hoppas att vi kommer att göra om det igen snart! 
 
Kram
  


Babysim

Idag har det varit en toppen dag! Vi var hemma och tog det lungt på förmiddagen. Pappa och Carina kom förbi en snabbis och hämtade bilen sen igår. Leia var en riktig liten bustjej! Super glad och hon brottades med sin docka som hon fick i julklapp, den är nästan lika stor som Leia. När hon brottas så låter hon som ett litet monster. Det är så skoj, sötknopp!
Sen blev det lunch för damen och ner i vagnen för lite sömn. Då passade jag på att dricka lite kaffe och bara slappa i soffan en stund.
Sen blev det packning inför babysim, ett evigt planerande för allt man ska göra, det är härligt!
13.30 vaknade Leia och vi gjorde oss klara och åkte till Matfors.

Strax efter 14 var vi på badhuset i Matfors. Vilket jox att få ordning på både sig själv och en liten knodd. Jesper gjorde sig klar först så han tog Leia så att jag kunde ta en dusch innan badet. Träffade en bekant, Anna-Maria hennes sambo och sonen Herman.
Leia var lite orolig och gnällig när vi satt och väntade på att få bada. Tillslut blev det dags att hoppa i vattnet. Hon blev lite orolig och klamrade sig fast vaid mig när vi kom ner i vattnet. Hon började klättra på mig som att hon ville komma så långt upp på mig som det bara går. Men efter en stund lugnade hon ner sig och vi gjorde olika övningar och bubblade med vattnet och annat. Sen fick hon tag på en plastsäl som var väldigt spännande då brydde hon sig inta alls om att hon var i vattnet och att hon fick lite vatten i ansiktet. 30 minuter gick väldigt fort,  vi klev upp ur vattnet och gjorde oss klara, Jesper blev klar först och jag kunde lämna Leia till honom och jag gjorde mig klar.
I bilen när vi åkte hem somnade hon, blev nog mycket med nya upplevelser och massor med barn. Jag tycker att hon gjorde det toppen bra och jag längtar tills nästa söndag när det är dags för mer bad!

Efter middagen satt jag i soffan med en kopp kaffe och klockan var strax före 17, tittade på tränings schemat och såg att det var ett pump pass 17.30. Jag funderade en stund på om jag skulle sticka iväg eller inte, men så bestämde jag mig för att åka iväg. Kastade på mig träningskläder och åkte. Så nöjd när jag kom hem. I veckan ska jag träna minst två spinningpass!

Imorgon ska jag åka till Nina, Axel och Milton, ska bli kul, det var länge sedan vi sågs. På kvällen är det teater med ungdomarna.
På tisdag kör babysången igång igen,
Onsdag ska jag åka till Annelie och Alvin.
Torsdag och fredag oplanerade än så länge. Kanske läga att fixa allt som ska fixas med...
Lördag, då fyller Einar 1år och det är kalas.
Söndag babysim.
Full fart framåt!!! (hur ska man hinna jobba också sen???)

Kramar

TIMRÅ IK

Igår eftermiddag åkte jag med pappa, Pelle och Barbro ut till eon arena för att titta på Timrå-Hv71. Vi satt i en loge och fick middag och gott att dricka, jag skulle köra på kvällen så det blev ramlösa för mig. Det var mycket trevligt att sitta i en loge där det serverades kaffe i pausen och det var bra sitt platser. Hade inga större förhoppningar på Timrå, men hör och häpna de vann med 4-2. Vi hade en lite vadslagning om resultatet och pappa vann potten! Själv trodde jag att det skulle bli 2-0... Det var väldigt roligt! När vi skulle åka var det tjockt på parkeringen det gick sååååå långsamt, men tillslut lyckades jag pressa mig ut och gasade mot staden. Släppte av pelle och barbro och pappa.

Jag lånade pappas bil och åkte ut till Linnea för att träffa henne en sista kväll innan hon åkte tillbaka till Båstad. vi spelade lite TP och snacka massa. Å jag vann!!!

Puss Linnea, kommer att sakna dig här hemma!

Nu ska jag fixa ordning för babysim!

Kram

Spinning & massa annat om dagen

Idag har jag varit hem till Maria och Theo, Cattis och Olle kom också dit. Vi åt lite lunch och fikade, så himla skönt att bara träffas och slappa lite, snacka lite och sånt. Vi pratade lite förskolor också, det börjar ju bli dags hur trist de än känns. Ska ta tag i det till veckan tänkte jag och hoppas att jag kommer att bli nöjd.

När jag kom hem så var min kära sambo på citygross och handlade, så när han kom hem blev det till att frysa in mat. Jag gjorde köttbullar och en fiskrätt till Leia som också ligger i frysen nu. Känner mig mycket duktig.

Leia fick smaka en liten mini-smoothie idag till mellanmål, det var väldigt populärt! Så det kan jag göra fler gånger! Hon har ju blivit en så stor tjej som kan äta nästan allt nu :)

Jag har också hunnit med ett spinning pass idag. Fy fan vad det är jobbigt men jag bara älskar det när jag är klar. Det känns verkligen som att man gjort nånting när man kör spinning, ska köra hårt nu minst ett pass i veckan. Idag var det ett bra pass också, brukar titta på klockan mest hela tiden under passen för jag vill bara att de ska ta slut ;) men idag tänkte jag mer på tekniken och passet bara rusade iväg och plötsligt var det slut.. Mycket skönt. Nu sitter jag i soffan och bara slappar, det är härligt!
Nu sover Leia och Jesper är på jobbet, ska strax hoppa i säng och läsa lite och hoppas på att få sova hela natten.

Puss å god natt!

Måndag

Idag har jag haft en fantastisk dag!

Den började kanske inte så bra då lillfisen Leia tyckte att hon skulle vara vaken flera timmar i natt och sedan vakna pigg och glad vid 7.30. Jag hade gärna sovit några timmar till, men men..

Sen var jag och Leia på informationsträff angående babysim som vi ska börja på. När vi kom dit träffade vi Anna-Karin och Einar som varit på samma möte innan oss, det var roligt för det var ett tag sedan vi sågs. När vi sitter där så kommer Jennie som jag gick i skolan med, hon var där med sin yngsta som också heter Leia och de bor på samma gata som min syster. Tänk vad världen är liten! Mötet gick bra, längtar massor tills på söndag då vi ska bada för frsta gången. Tror att Leia kommer att tycka om att bada! Måste bara fixa ett par badbyxor till henne och en badrock vill jag ha till henne. Så det ska jag ut på¨Birsta och fixa på torsdag tänkte jag.

Sen kom Linnea hit och myste med mig och Leia och hon hade med sig glass och bär och en efterrätt till Leia som blev mycket populär, hon blev helt tossig och hoppade i sin stol. Så söt!!

Sen har jag varit på teatern och haft grupp med Tesen, å vad jag är glad att vi har grupp tillsammans!!! Bara längtar tills vi får manus och kan köra hårt med våra undebara ungdomar!!

Så jag har haft en toppen dag idag. Älskar att Linnea är hemma och jag kan vara med henne som vanligt i några dagar till. Längtar inte tills hon åker tillbaka till Båstad...

Nu är det srax dags att hoppa i säng och hoppas att Leia tänker sova HELA natten!!

Pöss å kram

trött tröttare tröttast.... det är jag

Igår kväll kom Johanna och Linnea hit och vi åt chios och godis och tittade på en riktig tjejfilm. En härlig tjejkväll helt enkelt! Linnea sov hos oss på soffan och vi blev sittandes framför tv och tittade på Stenhuggaren... å vad jag blev besviken, tycker så mycket om Camilla Läckbergs böcker och blev glad att de skulle visa serien på tvn.. men vad dåligt det var.. suck.. men vi var ialla fall tvugna att se klart. Sen blev det stupåa ner i sängen och soooova! Leialus vaknade vid 6.30, åt en flaska och hör och häpna, hon somnade igen! Lyckliga mamman fick sova en timme till!!!
Jag och Linnea tog med lillaskrot ner på stan, attans vad kallt det var! Köpte hårfixarjox till mig, måste ju kunna fixa håret nu när jag har ny frisyr, bara spray funkar inte längre :). Sen gick vi till Waynes och drack varmchoklad och åt morotskaka. Efter ett tag kom Anna och Lily dit för att fika, jag knatade hemåt för Leia var en trött tjej som behövde sova lite.
Nu är jag såååå trött.... vrål sugen på chips och fryser.. inge vidare bra. Det blir en tidig kväll, längtar redan till sängen!

Imorgon blir det lite Birsta igen. Ska bli kul att titta lite på saker, måste hitta nåntingatt ha på väggarna!

Pöss å kram

Leia kan klappa i sina händer!

Idag var jag och iväg och tränade mitt på dan, så bästaste Malin och Tesen var barnvakt till min lilla prinsessa. Självklart gick det galant och jag är lycklig över att ha kompisar som är så snälla och hjälper mig! Hon hade busat som en tok när jag var borta. När jag kom tillbaka för att hämta lilla damen blev vi kvar en stund och Leia var helt tossig och klättrade runt över oss i soffan och hade lååånga armar som fick tag i alla saker överallt, som vanligt kan man också säga.
Tillslut blev hon så trött så vi gick hemåt. Vi hann inte många meter sen sov Leia. Sötfia!

Sen efter middagen så åkte lilla familjen ut till Birsta, köpte en present till Märta (Leias kusin) som fyller 3år imorgon! Spande på saker på IKEA, har fortfarnade inte hittat nånting att ha på väggen i köket, väggen i vardagsrummet eller en bra förvaring för skivor och filmer till vardagsrummet.... suck.. kommer nog aldrig att hitta nånting bra...

När vi kom hem var Leia en trött tjej... hon sov i bilstolen men vaknade såklart när vi skulle få av henne alla kläder. Hon fick lite välling med skulle absolut inte sova, så hon fick vara uppe en stund till. Så när hon satt här i soffan med oss började hon klappa i händerna. Sen gjorde hon det flera gånger, hon såg väl hur kul vi tyckte att det var. Vilka framsteg :)

Har också sett att det är tre tänder på gång!! Framtänderna i överkäken och en på hennes högra sida, på den vänstra sidan har hon fått en. Kanske inte så konstigt att hon är lite gnällig...

Det var allt för idag!!!

Sen sist...

Vi har firat nyår. Vi åt middag hemma hos pappa och massa godsaker. Leia var en gladfis som roade sig själv med kastruller och annat. Härligt att hon kan joxa på själv en stund, att man inte behöver roa henne hela tiden.

Busar med morfars telefon

När tolvslaget närmade sig gick vi bort till min morbror och hans familj. Där sköt vi raketer och skålade i skumpa. Leia blev inte alls rädd för raketern som jag trodde hon tittade och tittade.


 Familjen, söta Leia, pappa Jeper och mamma Kajsa

Några dagar senare åkte jag Leia och Linnea till Sidsjöbacken för att åka pulka och grilla lite korv. Jag och Linnea tyckte det var jättemysigt och en mycket bra idé. Leia undrade nog mest bara över vad vi pyssade med. Tror att hon kommer att tycka att det är skoj när hon blir lite större... hoppas jag :)

Leia är inte så imponerad över att åka pulka Mamma tycker att det är skoj med pulka Myser med bästa Linnea myser ännu mera med Linnea

Mysknopparna!!! En härlig dag hade vi, Tack bästa Linnea!!!

Puss å kram!!

RSS 2.0