En tur till Njurunda

I fredags åkta jag och Leia till Njurunda för att besöka Nina, Milton och Axel. Det var en mysig dag och tiden den bara flög förbi! Axel och Nina var i fullfärd att baka när vi kom

 smaskigt värre!!!

Vi busade och lekte, sen blev det dags för lunch för såttingarna, fiskbullar och ris

 Leia, Axel och Milton, Axel tyckde det var roligt att busa med Leia och Milton när de åt.

Sen blev det bus...

  

  

  

  

Att få åka och leka med kompisarna i Forsa gillade Leia, toppen att bli dragen på en Bobbycar av Axel!!

sen blev det dags för oss äldre att äta lite lunch...

 

Mycket spännande med allt som kom fram på bänken tyckte Leia, Milton och Axel

Vi tog oss en promenad runt i området, Leia och Milton somnade i sina vagnar och Axel cyklade med oss. När vi kom tillbaka satte vi oss i soffan en stund med en kopp kaffe och Nina plockade fram lite pyssel för hon skulle pyssla ett födelsedags kort. Så då pysslade jag och Axel också en stund. Blir så inspirerad av Nina och MÅSTE börja med Leias album, vill ha stämplar först så jag ska ta en tur till Birsta nån dag och köpa på Panduro.

Sen vaknade de små och pysslet fick snabbt plockas bort.

  

  

Lite mellis...

  

  

Milton och Leia gick in i Axels rum och Axel gick ut

   

Vi hade en mycket härlig dag, åkte hem och åt en god middag och Leia somnade som en stock. Tack för idag!!

Puss och kram




Junibosand

I lördags, den 22 maj åkte vi ut till Junibosand till mamma och Anders stuga. De kom upp och stannade en vecka. Veckan började med bra väder men tråkigt nog så blev det kallt. Så vi hoppas det blir bättre när de kommer upp till midsommar.

Leia äter korv till lunch..

 

Sen spanade hon på staketet..

 

 

Roligt med stuga så att man kan vara lite ute. Vi fick en nyckel så nu kan vi åka dit lite och vara där. Perfekt om det bli en fin sommar, då kan vi åka ut och bada och grilla och mysa!!!

Puss och kram

Kalas

I fredags var vi ut en sväng på plantagen och köpte lite jord och kryddor. Det är ju så mysigt att ha sånt hemma, få se hur länge det finns nånting kvar, Leia är bra på att dra och slita i allt.
Jag och Leia tog en tur ner till hamnen så att hon skulle få busa av sig lite. Hon gungade i den stora gungan och tyckte att det var fantastiskt roligt.

  

Sen tog vi och satte oss i gräset, jag satt och Leia gjorde allt annat än att sitta... Leia åt goda våfflor också

   

 

När våfflorna och bananen var slut packade jag ner en trött Leialus i vagnen och knatade hemåt... Blev själv väldigt trött också.  Så väl hemma somnade jag på soffan... väldigt skönt!

14.30 var jag ner bjuden till Malin och Tesen på fika. 14.05 vaknade jag och lilla lusen, så det var bara att gå igen.
När vi kom ner var Johanna också där och de hade köpt tårta.

 Bästa presenterna man kan få, en tårta och en dunk med apor!

  Bästa tjejen äter jordgubbstårta!

  Bästa brudarna som fixar kalas, Tesen, Malin och Johanna!
Tack brudar!!!

Puss och kram!!!


31, vilken ålder ;)

Idag fyller jag år hurra hurra hurra! 31, så nu har man passerat 30, konstigt. Det här året har verkligen rusat förbi.
Jag och Leia gick ner på stan för att möta farmor och farfar för att fika och sedan gå och köpa en present till mig. Vi gick föst till Polarn och pyret och köpte en byxdress till Leia som jag velat köpa i flera veckor, så här fin blev hon i den...

 

När vi var klar där så ringde min syster och frågade var jag var och vi möttes och gick tillsammans till fiket där vi skulle träffa farmor och farfar. Det var mycket mysigt och gott fika.

 Kusinerna, Märta och Leia
 Moster Linda, Märta och Leia

 Min farmor Wera och farfar Lennart

Kusin bus...

    

Sen gick jag med farmor och farfar till Rummet och köpte en fin blomma i plast och kruka som jag ska ha på balkongen. Kommer bilder sen på hur fint det blir. Fick också två fina ljuslyktor av min syster. Det kommer att bli toppen fint.

Nu blir det sista timmarna av födelsedagen tillsammans med Jesper och en film.

Puss och kram

Sista babysången...

I tisdags var det dags för sista babysången. Lite trist, det har varit otroligt mysigt och kul att ha en aktivitet varje vecka. Kommer att sakna det väldigt mycket. Nu känns det verkligen som att verkligheten är på väg tillbaka.
Barnen fick leka med ballonger och de fick en present var, en fin röd tröja som det står: jag har gått på babysång, på ryggen.


  Barnen leker

 Söta Agnes!

 Agnes, Leia och David

 Alma tycker om att smaka på paketen

 Mille  Collin

 Theo  Olle

Det är ju tur att vi träffas massor annars också. 

Puss och Kram

 


Ny bil!

Mycket nu! I torsdags kom den en container hit till föreningen så att alla har möjlighet att slänga massa skrot. Vi hade planerat sen vi fick veta att den var på gång att vi skulle passa på att riva ut mattan i Leias rum. Men så pajade bilen... igen... vi kännde att nu får Leias rum vänta. Mycket tråkigt för jag tycker att det är dags nu! Vi fick ordning på bilen och vi beslutade att riva ut golvet, så vi har rivit ut golvet och och tapeterna har vi rivit tapeten. Mest Jesper som har rivit och jag har varit med Leia.

Vi åkte ut till Byggmax och köpte golv och vi har letat efter en ny ställning till tvätten i badrummet... den vi hade gick nämligen sönder... allt händer på samma gång.... men vi hittade ingen då och bestämmde att vi åker ut en annan dag och letar.

Så idag var det dags att hitta tvättställning. Vi styrde bilen mot Birsta och började leta. På K-rauta hittade vi en som var mycket bra så vi slogtill! I bilen på väg hem säger Jesper att han sett en bil ute på Alnö som var intressant, så vi åkte ut för att titta. Jesper provkörde och jag bara provsatt den. Mycket fin bil och vi bestämmde att vi köper den. Jag ringde banken och sa att nu har vi hittat en bil, vi hade redan fått lånelöfte. Så de tyckte att vi skulle ta oss till närmsta kontor och fixa lånet så att vi kunde få pengarna samma dag. Vi kastade oss i bilen och åkte ner till kontoret på Alnö. Tyvärr så hade inte jag mitt körkort med och hon som sköter lånen hade inte riktigt tid, så vi bokade in en tid 14.30. Vi åkte hem, Leia somnade i bilen och sov 1 timme hemma. Jesper monterade tvättställningen på väggen, skönt, nu kan vi tvätta igen!
Jag ringde min syster för att höra om vi kanske kunde lämna Leia där en stund så hon inte behövde följa med till banken och bilhandlaren. så strax efter 14 lämnade vi henne där och åkte till banken. Det gick undan, efter 30 min hade vi pengarna och vi brassade vidare mot bilhandlaren och skrev papper och fixade allt och sen åkte vi därifrån i vår nya fina Saab! Underbart med en riktig bil!

Vi skyndade iväg och hämtade Leia som hade lekt i Märtas nya lekstuga upplevt gräs på nära håll på riktigt och lekt i sandlådan. Så vi sa det att vi måste åka ut nånting och leka lite nån dag.

Sen åkte Jesper på jobbet och jag gick ner till Biteline och mötte Malin och Tesen och åt lite mat. Jag var sååå hungrig efter denna långa dagen!
Nu sover Leia och jag sitter och slappar i soffan och Jesper är på väg hem från jobbet.

Puss och kram

Babysång

Idag har vi varit på babysång, näst sista gången :( lite trist, kommer att sakna det.
Jag hade med mig kameran för att försöka få till en grupp bild på barnen som vi tänkte att sångfröken Lina ska få nästa gång.

  
På bilderna syns, Agnes, Theo, Colin, Vide, Mille, David, Leia, Max, Kalle och Milton

Sen försökte jag mig på en grupp bild, flera mammor står bakom och ropar och stojar för att få barnen att titta mot kameran...

   

Finaste barnen som har blivit så stora!!!!

Vi tog en promenad hela familjen till Kvantum i Nacksta och hämtade ett paket efter middagen, så nu har Leia ett par fina röd och vitrandiga stövlar från Pop, mycket nöjd!!

puss och Kram

Måndag, vårdcentralen och koja!

Leia vaknade idag strax före 8. Vi han precis säga hej då till Jesper innan han gick på jobbet. Jag ringde till vårdcentralen för att boka en tid till Leia som har så ruskig hosta. Vi fick tid 13.15. vi joxade på här på morgonen, Leia åt lite frukost och spanat på nya gardinerna och nya tapeten. Själv pratade jag mest i telefonen, har aldrig varit med om att det ringt så mycket :) vid 11-11.30 åt Leia lunch, hon åt otroligt mycket, duktig tjej. Sen bäddade jag ner henne i vagnen och hon somnade direkt. Hon fortsatte sova fast jag drog iväg med henne, det brukar hon inte göra.
Så idag har Leia träffat en doktor för första gången (förutom koller på bvc alltså).  Det gick så himla bra, läkaren klämde och kände och lyssnade på hjärta och lungor hon sa inte ett pip. Det var inte lika kul att bli tittad i öronen tyckte Leia. Men hon var så duktig min lilla lus! Det var inget att göra, fortsätta som jag gjort. Det går väl över snart. Skulle det inte gå över eller om det skulle bli värre så skulle jag höra av mig igen. hade hoppats på att få nånting som kunde lindra lite, men men...

Väl hemma sen har vi lekt och busat. Vi byggde en fin liten koj under bordet i vardagsrummet, stor succè


   bus i kojan

  Leia leker tittut

Jag har också hunnit med att träna ikväll. Super kul, jättemånga som jag känner som var med på passet. Det gick kanon bra den här gången, bättre än förra :)


Puss å Kram

har varit dålig på att skriva men nu är det dags!

I torsdags träffades vi några mammor i en lekpark. Barnen gungade lite, sen somnade de och vi mammor tyckte att fika var en bra idé.

 Leia och Theo spanar på kompisarna

 Alma, Olle och Kalle med mammorna Emelie, Cattis och Johanna

Sen gick vi vidare och fikade på Eclair. Mycket gott fika, billigt och bra! Dit ska vi gå oftare!

  

Leia och Kalle blev lite trötta så vi gick hem över. En mysig dag med mammor och barn.

I onsdags då träffade vi bstaste Tesen på stan, vi skulle titta på gardiner till deras vardagsrum och kök. Jesper var ledig på dan så han följde också med ner på stan. Vi var på Olssons tyger och hittade fina. Jesper hittade snyggt tyg som han ville ha i köket och jag har varit och spanat på nya gardiner till vardagsrummet. Så vi köpte massor med tyg.
Vi gick ner på Innergården och tog en kopp kaffe och Leia fick lite mat och somnade sen sött i sin vagn.
Vi gick hem till oss och hämtade min symaskin och åkte hem till Tesen och sydde gardiner. Det tog ett par timmar, snyggt blev det!!!

Min gardiner blev färdiga igår kväll, inte lätt att få till det med tid och ork... så här snyggt blev det

 köket  vardagsrummet

Mitt i alla gardiner fick Jesper ett ryck och började pyssla med tapeten i hallen

Leia ville hjälpa till

 nallen hamnade i tapetklistret

Så här blev väggen



Mycket skönt att det är klart!

Nu ska vi strax iväg till vårdcentralen och en doktor ska lyssna på Leias hosta, den låter inte så vidare kul...

Puss och Kram



RSS 2.0