Jaha...

allt jag tänkt och planerat bara gick upp i rök....

Fick veta igår att jag blir uppsagd när mammaledigheten är över, så det blir till att vikariera sen :) har 6 månaders uppsägningstid så det kanske hinner hända nånting under den tiden.

Idag har jag spanat på förskola till Leia och ska skicka in papper strax på det, skönt att ha det klart.

Har varit ner på stan och träffat min kusin Anna. Jag har köpt ett par skitsnygga skor och är ruskigt nöjd! Köpte en tröja och två linnen också, vill ha en ny garderob.

Har också hunnit med lite babysång idag. Det är ju så roligt att träffa alla mammor och barn, idag var det en pappa med också, mycket skoj. Leia visade hur duktig hon är på att gå också. Hon är sån stor tjej!!

I morgon kommer Jesper hem, vad jag längtar!!!!

Puss och kram

Vilken dag

Fullfart är allt jag kan säga om dagen!

Det började bra... Vid 7 tiden vaknade vi och låg i sängen en stund och myste, Leia läste och jag och Jesper små slumrade. Jesper skulle bli hämtad av Krister kl 9, för de skulle åka till Vemdalen då. Kl 8 ringde Krister och sa, jag åker nu! vi hade totalt missat eller snarare glömt att det var sommartid nu... Så det blev snabbaryck och iväg åkte de något försenade.

Jag och Leia pyste på här hemma, hon har promenerat runt lite. Sen åkte vi på babysim, sån duktig tjej som hoppade från kanten och tog tag i kanten, det tyckte hon var skoj. Vi skulle prova ett dyk, men Leia blev lite för mammig och vi tar det nästa gång. Det var en härligt dag på badet. Älskar våra badstunder!

Efter badet åkte vi till farmor och farfar på middag. Linda, Magnus, Carl, Nils och Märta, pappa, Carina och Malin och min kusin Anna och hennes mamma Inger kom också. Så det var fullfart. Har inte träffat Anna på flera år så det var jätteskoj att träffa henne. Hon bor annars i Athen så det blir inte så ofta som vi ses. Men vi ska försöka ses mer innan hon åker till Stockholm på torsdag.

 nya favoriten, kusin Nils. Leia gick till honom flera gånger :)


 Det ska börjas i tid, här med farmors slev, hoppas hon blir lika duktig på att laga mat som min älskade farmor.



 Leias kusin Märta som precis varit i godisskålen

Efter middagen åkte vi ut på teatern för att vara med på slutet av repet med ungdomarna. Fantastiska är vad de är! Längtar till festivalen, tror... nä VET att det kommer att bli så bra!

Puss och Kram

Varför så svårt???

Så hade jag en bra plan på framtiden, hade bestämt vad jag skulle läsa till hösten... men så började jag kolla lite igen, hitta flera bra kurser som känns jättespännande!!! Kurser som också skulle vara kanon att ha i yrket, sånt jag kan se att jag verkligen kan ha nytta av i klassrummet. Alla kurser ingår i lärarlyftet... och det tror jag inte att jag får söka. Ska väl kolla om jag kan få ett godkännande att läsa kurserna fast jag är på varsellistan. Man vet ju aldrig... Fast å andra sidan så SKA jag jobba i höst!! Jag VILL jobba!!!

Puss å Kram

Onsdag

Idag fick jag sovmorgon, Leia vaknade 9!!!!! Helt otroligt vet inte när det hände sist, skönt var det. Dagens plan var att åka på Drakborgen, vi skulle hämta Johanna och Milton och åka dit tillsammans. Men när jag vaknade hade Johanna skickat sms, hon var sjuk så de skulle inte följa med. Själv kände jag av halsen så vi stannade också hemma. När Leia ätit lunch tog vi en tur ut till babyproffsen och fick hjälp att montera Leias nya stol. Jag fick inte till det själv och det känns väldigt viktigt att det är riktigt gjort. Så nu sitter hon säkert i bilen och jag köpte en spegel så att jag ska kunna se henne när jag kör.

När vi kom hem igen så tog jag fram läragåvagnen igen, hon har inte varit så intresserad av den tidigare, hon brukar bara grina så fort jag tar fram den. Men nu så kröp hon fram till den kröp lite på knä och körde vagnen, efter en stund så ställde hon sig upp och gick med den! Så härligt att se! Så sen har vi gått fram och tillbaka i lägenheten, hon har fått lite hjälp att styra, vända och över trösklar. Men det har varit fantastiskt bra balansträning, så nu har hon vågat släppa mer.

 

 Leia når inte riktigt fram til xylofonen, men vad låååång hon är :)

Malin och Tesen kom förbi en sväng och tittade på lite hockey, och Leia gick mellan mig och Tesen flera gånger. Så jag hoppas att det snart är full fart på henne!

Har varit in på skatteverket och deklarerat idag, 12500kr får jag tillbaka! Så himla skönt!!!!

Puss å kram

Promenad till norra

Idag tog vi en promenad till Norra, jag, Leia, Lina och Agnes. Jobbigt uppför... men väldigt skönt när man kommer fram. Vi gick till Gullgården och drack lite kaffe och Leia och Agnes fick lite mellis. Leia var en snäll tjej som bjöd Agnes på lite smörgås med ost. Vi var ganska ensama där i fiket så Leia och Agnes var på golvet ett tag, Leia ställde sig under en barnstol och gick runt med den. Synd att hon inte kunde stå raklång och den som stöd för att gå. Det såg väldigt skojigt ut och jag fick det på film.
Det var en härlig stund på norra och jag hoppas vi går dit snart igen. Tack Lina & Agnes!
Längtar tills det är lite torrare ute och man kan gå upp och vara i lekparken där.

Till middag gjorde jag ett nytt försök med blodpudding, men det var ingen större hit idag heller. Jag blandade i lite lingonsylt och då blev det lite bättre.

Sen tog vi oss ett bad, Leia är mycket modig och släpper kanten och försöker gå själv i badkaret... även fast hon halkar och få vatten i ansiktet så ska hon upp och gå ändå. Så hon är ju inte rädd för vatten ialla fall, hoppas att det håller i sig.

En härlig dag, hoppas att Timrå vinner ikväll så är det en ännu bättre dag!

Puss å Kram

Måndagens bestyr

I måndags gick jag och Leia bort till Sara och Milo, Sara skulle åka iväg till tandläkaren så jag var lite barnvakt till Milo. Milo och Leia gick lös bland Milos alla leksaker.

  

Sen tog vi en promenad tillsammans med Johanna och Milton till Skönsberg för att hälsa på Johanna och Max. Barnen fick testa fruktpuréer som Johanna hade fått och av Maria fick vi mammor en varsin duschtvål. Det var en mycket trevligt eftermiddag.

 kompisarna Leia, Theo, max och Olle, David och Milton var också där.

Sen på kvällen var det dags för teater med ungdomarna. Jag och Tesen har förhoppningsvis skrivit om manus för sista gången! Nu är det fullfart mot premiären!!!

Puss och Kram

Norra å beslut...

I lördags åkte lilla familjen upp på norra för att grilla lite korv. Leias farbror Fredrik och kusinerna Carmen och Vega kom också. Leia åt grillad korv för första gången, det tyckte hon var gott! Hon åt nästan en hel korv själv och sen en halv banan :)

   

 Carmen  Vega

Det var en härlig dag och hoppas att vi snart tar oss dit igen. Tänk när Leialus kan gå lite och det är torrt på marken så hon kan ta sig fram där upp, det kommer att bli skoj!!

På kvällen åkte jag till Malin och Tesen, vi var bjudna på middag till Tesens kusin och titta på Melodifestivalen. Det var fantastiskt roligt. God mat trevligt sällskap och många skratt!!

Idag har jag funderar på studier och jag är inne på att läsa en kurs i sommar. Ska kolla allt imorgon för att sedan fatta ett beslut och hoppas på att det är rätt beslut :)

Puss å kram


Vi tog en tur till Njurunda

Igår torsdag tog jag och Leia och packade in oss i bilen och åkte ut till Njurunda. Vi åkte vid 9 tiden, Leia somnade en lite stund i bilen på väg ut. Sen var hon vaken. Milton låg och sov när vi kom och Axel var på dagis. Så det var jag Nina och Leia som myste på. Nina tyckte att Leia har blivit så stor, lång. Leia fick present, ett par vantar, precis sånna jag tänkt att vi måste gå och köpa och en scarf, eller vad man ska kalla den.
Efter en stund vaknade Milton och de lekte lite tittut med varandra, de vara mycket söta.

  

Leia var vaken fram till 13 när vi åkte hem, hon somnade nästan när jag tog på henne kläder och sen sov hon i bilen hela vägen hem. När vi kom hem packade vi fram vagnen och tog en rask promenad upp till Johanna och Kalle och vi tog en promenad. Det var väldigt härligt väder, det är vårkänslor nu, det är väldigt blött på vägarna. väldigt skönt att komma ut!

Det bästa Leia vet är att gå, hon gör det hela tiden nu och nu är hon så duktig och klan gå och bara hålla i ena handen. (så söt i sin body hon fick i present av Alvin)

  

Puss och kram

Leialus grattas i massor!

I tisdags kom Malin och Tesen hit och grattade lilla prinsessan på hennes 1-årsdag.

    

Hon fick massor med nya fina badleksaker. Hon skratta och sa "titta", sötan!!!!

Leia och Tesen busar som alltid och har väldigt roligt!

   



Malin visade Leia hur man spelar på xylofonen

   

På onsdagen var det kalas för alla kompisarna.
Malin och Enar, Anna-Karin och Einar, Annelie och Alvin, Maria och Theo, Cattis och Olle, Emelie och Alma, Maria-Therese och Mille, Johanna och Kalle kom och firade lilla damen. Fullfart och mycket trevligt var det.

 tårtan!

 Kalle hjälper Leia att öppna paket.

 Einar  Olle och Cattis  Malin och Enar

 Maria-Therese och Mille

   

Johanna busade med Olle och han skratta så hjärtligt! På bilden ser vi också Maria och Theo.

 Alma blev trött och somnade i soffan brevid mamma Emelie.

Leia somnade gott på kvällen, jobbigt att fylla 1år. Leia trivdes som fisken i vattnet med alla kompisar på plats. Längtar tills Leias rum är klart, då ska vi bjuda hem kompisar på te-bjudning.
Tack för en fantastisk dag alla och att ni alla ville komma och gratta min lilla prinsessa!!!!

Puss å kram

Kalas, Leia 1år!!!

I går hade vi kalas för Leia som fyller 1år på tisdag 9 mars.
En välplanerad dag, den började med en tur till Birsta, in på IKEA fixa lite fler kaffemuggar, vi blir några stycken när alla ska komma :) servetter ljus och lite annat pyssel. In en sväng på Willys och köpte kaffe lite kakor och middags grejer. In i bilen igen ut på Skönsmon för att köpa tårtor, två stora tårtor blev det. Hem lunch till Leia och ner i vagnen för lite sömn innan alla skulle komma.

11.52 hämtade jag min mamma på tåget som kom rullandes från Stockholm. Härligt, vi har inte träffas på flera månader så det var jättekul och mysigt att hon kom hem till Leias kalas.

Vid 12.30 kom första gästerna, Leias kusiner Carmen, Vega och farbror Fredrik. Farmor Kerstin och plastfarfar Ronny kom strax efter.

 Vega, Carmen, Fredrik och Kerstin.

Leia sov fortfarande när de kom så det var lugnt och skönt, kusinerna fikade lite pollymuffins och drack saft. Efter en stund vakande hon och hon fick dagen till ära smaka lite muffins med pappa.

  Smaskigt med muffins.

14.00 var utsatt tid för kalaset, (de som kom tidigare skulle iväg och jobba och andra se på hockey)

  mammakajsas morbror Pelle med familj

 Leias morfar Lasse

 Moster Linda med maken Magnus och Leias kusiner Carl, Nils och Märta, även mammakajsas farfar som syns i bild och farmor kom.

  Prinsessan ska såklart ha en prinsesstårta!

 Massor med paket blev det! Många pussel, böcker kläder och instrument.

 Farfar Lennart, farmor Wera, moster Barbro, Leias mormor Kicki, Leias plastfarfar Ronny, hade väldigt skoj.

 farmor och farfar igen, Farmor fyllde 80år 1 mars.

 Leia och mormor Kicki

Fika dags:

  

Öppnar presenter:

   

 Xylofonen blev en stor favorit, Leia är jätteduktig på att spela!

 Vi passade på att gratta farmor Wera också på hennes 80års dag, ett fint halsband och en snygg ring fick hon. I augusti sticker de till Island och firar.

Vid 16-tiden droppade alla av, Pelle, Barbro och Emil blev kvar och tittade på hockey. Leia fick middag, jag och mamma hjälptes åt att fixa middag, som förövrigt blev helt fantastisk god!!!! Sen fick Leia ta ett bad, och hon fick mysa i soffan en stund innan det blev sängen.

 

Vi åt middag och drack lite vin och satt i soffan och surrade till 00.30, då somnade vi nästan i soffan mamma och jag. 
En fantastisk härlig dag och kväll.

Imorse klev jag och Leia upp och gick in till  mormor som låg i soffan. Vi busade på och fixade lite frukost. Sen tittade vi på vasaloppet, 9mil....??!! Att man orkar. Men det var roligt att titta på. 
Mamma forsatte sin turné och åkte ut till Alnö till syster där hon spenderar dagen.

Vi hade återbad på babysimmet idag, Leia var så duktig och fick beröm av simfröken Sara. Nästa vecka börjar nästa kurs. Det ska bli spännande att se vad Leia tycker om att dyka.

Ikväll blev det film, Luftslottet som sprängdes. Tycker att det var riktigt bra böcker och riktigt bra filmer! Tror det är dags att läsa böckerna igen snart.

Puss å kram
 














Drakborg och varsel

Idag bar det iväg till Drakborgen med mammor och barn. Det var mycket mysigt. Leia har fått nån separations ångest och vägrar vara 1cm ifrån mig... kan vara lite jobbigt. Efter att hon fått lite lunch så tinade hon upp.

 mammas lilla älskling!

Vi busade och lekte och det var härligt att träffa alla barn och mammor. Nästa gång är det här hos oss på ett litet kalas för Leialus på onsdag.
Jag och Leia åkte ner på birsta city en sväng och köpte presentpapper. 4st för 100kr, köpte roliga papper med olika mönster. Det blir så kul att göra paket!

När jag kom hem hade min chef ringt, som jag nog visste innerst inne så är jag med varsellistan... nånstans i mitten tydligen. 31 tidigarelärare blir varslade och det ser tydligen mörkt ut på jobbfronten. Så jag deppar lite och har ångest en stund nu... :( tittar på olika möjligheter till att plugga och jag har nog en plan över hur det ska bli. Nu vet jag iallafall när jag ska kliva av mammaledigheten, när jag ska skolain Leia på dagis och hur min höst ser ut... inte som jag planerat, men det blir nog bra.

Nu ska jag deppa ner mig i sängen snart och imorgon ska jag ta tag i allt och blickaframåt! Jag tror jag ser en ljusglimt där framme :)

puss å kram


RSS 2.0