Massa mys

I torsdags tog jag och Leia en tur till Malin och Tesen. Jesper jobbade kväll och vi var lite rastlösa. När vi kommer hem dit gick Leia genast till deras sovrum, hon gick dit för att titta efter sin säng som hon sovit i där fredagen innan. Men den var inte där. Så vi gick på sängjakt  och hittade den i deras tredjerum. Efter det så klättrade hon upp i deras soffa, lutade sig tillbaka och drog på sig en filt över sig och säger: -Laban! Titta Laban. Så Tesen fixade Laban och hon satt där i soffan i 40min och var helt nöjd. En härlig kväll.



I fredags åkte jag ut och hämtade Märta på förskolan. Vi skulle gå på teater 13.30 på kulturmagasinet. För att hinna dit i tid så hämtade jag Märta på min lunch och hon fick vara med mig på skolan sista timmen.
sen åkte vi ner på stan och träffade Leia och Jesper på Kulturmagasinet.

  

Sen åkte vi hem och åt våfflor och lekte lite innan Linda och Magnus kom och hämtade Märta.

 

Jag packade ner Leia i vagnen och tog med den packade övernattningsväskan och min packade badväska och tog en promenad till Malin och Tesen.
Hon skulle sova där och jag gick till Himlabadet för att gå på relaxen med några mammor från mammagruppen. Det var verkligen super härligt på relaxen och jag kan varmt rekomendera att gå dit. Härlig stämning och god mat och gott att dricka. Det är ju så himla skoj att träffas. Vi fick veta att det är en bebis till på gång i mammagänget.
klockan gick väldigt fort och vi var några som fortsatte in på stan och vi tog en drink på Invito. Det var en fantastiskt härlig kväll. Det gör vi om!

På lördag kom Malin och Tesen med Leia vid 10.30 tiden. Världens bästa lilla tjej!! Vilka klippor till vänner som tycker så mycket om att vara med Leia!! Det märks så väl på Leia okså att hon tycker om att vara med Malin och Tesen också.
Efter sovningen var vi ut på ärenden och tog en liten tur till Haga och spanade lite!!! Åååååååå vad jag vill!!!
Vi var ut och handlade lite mat, Leia tog en förpackning med färdiga köttbullar och la i vagnen. När vi kom hem åt Leia 6 kalla köttbullar och sen till middag en ganska ordentlig portion lax med potatis. Duktig tjej att äta.
Vi hade en myskväll jag och Jesper med chips och film. Han ska vara borta en vecka.... så himla trist :(

Idag var det dags för att gratta Leias kusin Carl, stora killen som fyllt 11år.

   

   

 Vi lekte tåg :)

 jag och Leia blev kvar på middag :)

Det var en trevlig dag och kväll. Leia och Märta härjade som vanligt. Sötknoppar!!!

Puss och Kram

Mys och 2års kalas

I fredags åkte vi på Himlabadet och badade. Leia var i paradiset, vatten och rutschkanor! Vid barn området finns det en rutschkana som är ganska lång, den åkte hon helt själv. Jesper hjälpte henne vid trappan och jag tog emot henne när hon kom ner. Jag vet inte hur många gånger hon åkte den :) Strömen var också roligt, hon flöt runt med sina armpuffar. Hon åkte en större rutschkana också tillsammans med pappa. Hon tyckte nog att det var toppen, vi måste komma iväg och bada mer.
Det var väldigt mycket folk där och några kändisar. Vi träffade Theo tillsammans med pappa Mats och mamma Maria.
Sen åkte vi hem och åt lite lunch och Leia sov en stund i sin vagn. Malin och Tesen ville låna Leia över natten så när hon vaknade åkte vi dit med henne. Jag och Jesper fick en stor kram och puss sen var det bara bus som gällde.
Jesper ringde och bokade bord på Bite line och biljetter till bio. Det kändes väldigt lyxigat att sitt lungt och äta. Vi åt god mat och såg en mycket bra film, The fighter.
igår kom Malin och Tesen med Leia strax före 11. Då hade jag precis hunnit fixa färdigt med tårtan och börjat fått ordning på det mesta inför kalaset senare på dagen. Leia fick lite lunch men hon vägrade sova...

Vid 13 tiden började gästera komma, med paket till Leias stora lycka!

   

 Gissa vem alla tittar på :) hon gillar verkligen att vara i centrum

 mina kusiner med respektive och svärfar Åke

   

En härlig dag med massor med presenter.
Leia var vaken fram till 19, men det var jobbigt. Det märktes att hon var trött och det var inte så svårt att få henne att somna.

Puss och Kram


Leia 2år!

Stora tjejen!! 2år idag!
Känns lite konstigt att säga att jag har en 2åring. Plötsligt blev hon jättestor!!
Vi började dagen med sång och paket i sängen. Leia tyckte att det var kul med presenter i sängen.

 

Sen blev det lite fler paket under dagen.

   ett roligt pussel

Sen byggde vi lite pussel

   

Att bygga pussel var riktigt roligt! Ska köpa fler pussel det tycke hon om!

Till lunch blev det plättar med grädde och kiwi :)

  

Sen var det dags att sova. Vi tog en promenad och han se traktorer lastbilar och hundar innan hon somnade i vagnen.
Efter att hon vilat blev det mellis och sen ett bad.

När pappa kom hem blev det middag och bus.
Vi har busat och myst och bara haft en toppen dag idag, ganska lugn.
Imorgon fortsätter vi i samma lugn, och en hel del pyssel inför lördagens kalas.

Puss och Kram


två år

För två årsedan skrevs jag in på förlossningen. Efter mer än ett dygn av värkar tyckte min älskade sambo att vi måste ringa in till förlossningen. 21.00 skulle vi komma in för att undersökas och sedan ev få hjälp att sova. Var öppen 4cm och blev inskriven.
Jesper susade hem för att stänga tv:n, släcka lampor och hämta lite sånt som vi glömt.
Själv hoppade jag i badet och fick nya fina kläder som jag skulle ha under natten :)
Lustgasen användes flitigt innan jag fick eda och kunde slappna av en stund innan det var dags för att sätta igång med krystvärkar som satte igång vid 5.30 tiden.  05.54 kom hon till oss! Det var en helt fantastisk upplevelse och tänk vilken tjej vi har fått!!!

   

   

  

mammas och pappas älskling!!!!

Puss och Kram

Besök i Bullås

Idag tog vi en tur till Bullås för att träffa Malin och Tom. Vi kom dit vi 9.30 på förmiddan, och när vi skulle ta oss ner till deras hus, längst ner i backen så var det halt... så vi slirade ner jag och Leia. Leia satt i vagnen så det var en spännande upplevelse... Var lite rädd att jag skulle halka och tappa vagnen :( Men det gick bra och vi kom ner hela. Tom blev lite blyg när vi kom och Leia hon lyckades skrämma stackars Tom flera gånger. Annars lekte de fint. Leia kom till paradiset med massa roliga leksaker som lät!

   
Vi åt lunch och sen tog vi en halkig promenad i Bullås för att få de små att somna sött i sina vagnar. Leia tog en riktigt lång sovning! Vi busade lite till innan det var dags att åka hem och äta lite middag.
Linnea kom förbi en sväng och vi åkte ut till Birsta. Vi hittade inga skor till Linnea :( men ett pussel till Leia :)
Ikväll har jag ätit en god semla och ska strax fixa med paket. Imorgon fyller bästa tjejen 2 år!

Puss och Kram

Första på sportlovet

Sportlovet började med en tur till tandläkaren... tandsten skulle bort... hjälp vad ont det gjorde, de har nån ny maskin som de använder och jag har ont i hela ansiktet just nu.. :( kanske för att skrämma mig till att bli bättre på att använda tandtråd, det här är inte kul.
Efter det åkte jag till Helex och sprang lite, skönt att kunna göra det mitt på dagen.

Vi har varit på Leias första utvecklingssamtal idag. Hon fick bara beröm. Hon tycker om att vara ute och är duktig på att klara sig själv ute, klättrar i snöhögar osv. Är cd:n på så dansar hon gärna och när de ska ha sångsamling är hon bland de första att sätta sig i ringen. Hon är sällan i konflikter. Hon har också ett väldigt bra språk. Det är så kul att höra att det går bra för henne och att hon trivs.

Sen åkte vi ut till Birsta, fixade lite och handlade inför kak och tårtbak inför lördag.

Nu ikväll kom tanterna på besök. Linnea, Malin och Tesen kom för att gratta lilla tösen. Det är alltid bus och lek när de kommer.

Paket

    

Laban

 Lyckan att få Laban grejer!

Mer paket

  spännande med snören och papper

En snygg liten handväska, halsband, armband och en regnkappa med Mimmi och Kajsa på

  

Så snygg!!!

Sen busades det, vi gömde oss under sängen, läste böcker och mycket annat.  
När hon sen skulle sova var det lite svårt att komma till ro. Men nu sover hon gott i sin säng. Laddar för nya äventyr imorgon.

Leia är på sitt bästa humör när alla tanter är på plats!!

Tack för ikväll älskade vänner!!!

Puss och Kram

Lördag och söndag

Det var ganska skönt att åka hem i fredags. Jag åkte hem till mina älsklingar. Leia har varit lite krasslig torsdag fredag så de var hemma. Jag och Leia tog en lite promenad ner till bageriet på Östralånggatan och köpte lite bröd. Vi åt en god köttfärs och böngryta till middag. Sen åkte Jesper på jobbet, så vi pyste här hemma jag och Leia. Skönt att bara ta det lungt. Har också varit lite krasslig senaste dagarna så det blev en tidig kväll.

I lördags var Leia tröttis och somnade i min famn i soffan vid lunch, det händer väldigt sällan. Vi la henne i vår säng gosan! När hon vaknade åkte vi ut till Birsta, på inköpslistan: Säng till Leia. Jag tycker att det är dags för en vanlig säng till henne nu. Vet inte när det är vanligt att man byter bort spjälsängen, men det kändes som ett bra tillfälle nu. Nu har jag ju sportlov i en vecka så jag har vissa förhoppningar att vi kommer att få ordning på nattningen under den här veckan.
Att gå på barnavdelningen tillsammans med en tjej som snart fyller 2år tar lite tid. Hon vill titta på allt känna på allt. Det är så roligt att se, rena paradiset!
Efter att vi hittat allt och betalat så tog vi en middag på IKEArestaurangen, Leia åt nästan ingenting som vanligt.. Inte ens glassen åt hon :)
En tur till Boom var vi tvugna att göra, finns så mycket roligt att titta på och massor med saker jag vill köpa!! Snart är det dax för balkongfix och i år ska den göras riktigt mysig!!
Sen åkte vi till Sova... Jesper har pratat länge om att vi ska köpa en ny säng och han hade även titttat ut den han ville ha. Så vi klev in och sa vad vi ville ha och vi fick känna efter exakt vad vi ville ha... så nu har vi köpt ny säng, den kommer om 5-6 veckor! Det ska bli härligt med en ny säng. Jag fick en ny kudde av försäljaren och den var mycket bra.

Leias nya säng

 kul att kunna klättra i och ur sängen själv :)

 Nu har jag planer för att fixa hennes rum med hyllor och annat



Jensen Diplomat Classic
Vår nya säng :) Jensen Diplomat, det kommer att bli fantastiskt!

Det var spännande att natta Leia i nya sängen. Vi hade det supermysigt, jag och Leia låg i hennes säng och tittade på Lilla spöket Laban. Sen blev det lite läsning och välling. Men sen var det såååå spännande att kliva ur sängen och smyga ut till oss i vardagsrummet. Efter en stund när jag satt med henne så kom hon till ro och somnade fint i sin säng.
Imorse vaknade hon och satt i sängen och ropade efter mig och Jesper, men hon klev inte ur sängen jag fick gå och hämta henne.

Idag har Leia haft en riktig nej-dag. Det är inte mycket som har varit bra under dagen. När vi skulle lägga henne efter lunch så skrek hon så hysteriskt som jag aldrig har hört henne göra. Sen när vi fått ner henne i vagnen så ville hon inte ligga ner. Jesper fixade så hon satt i vagnen och somnade. Sen sov hon bra länge. När hon vaknade sen var hon på lika dålig humör... vi packde ihop oss och åkte till Sidsjön för att åka lite pulka tillsammans med Maria och hennes Moa och Knut. Vi har fortfarande Leias bebispulka, den var ju inte så kul... men som tur var fick vi låna pulka av Moa. Leia tyckte att det var roligt att åka. Till nästa vinter blir det ny pulka och en snowracer.

 Leia och Knut

 Leia, Knut och Moa

 Snorfia

 Fika är ett måste i pulkbacken tyckte Moa och Knut. Knut bjöd Leia på lite smörgås.

 Dags för en åktur ner för backen.

 Fina Moa som var så snäll och åkte pulka med Leia. Det gillade Leia :)

Det var massor med människor i pulkbacken som vi känner, så det var lite kul. Missade dock att titta på lilla Max som låg i sin vagn och sov.
Knut han gav sig ut på äventyr och slutade med en blöt fot, då kännde vi att det var dags att åka hem.

När vi kom hem så fick Leia bada medans Jesper fixade med middagen och jag pysslade med ditten å datten.

 Leia i "momorocken" gott med lite päron

Sen blev det lite mer Laban, Leias favorit just nu, och lite läsning i sängen. Jesper svängde ihop en sockerkaka som vi fikade med kaffe och lite mjölk.

Sen nattade Jesper Leia

 Jesper och Leia i hennes säng. Hon var upp en gång och nu sover hon fint i sin säng.

Puss och Kram





RSS 2.0