Norra berget och fixning hos Malin och Terese

Idag hade vi planerat mammorna att gå upp på norra och vara i lekparken med barnen. Jag hade ont i halsen när jag vaknade och rinde pappa för att höra om han kunde köra oss upp så att jag slapp gå. så strax efter 12 kom pappa och hämtade oss. Vi mötte Johanna och Kalle där som också tagit bilen upp och sen kom Maria, Theo, Maria-Therese, Mille, Emelie och Alma. Leia hade inte sovit nånting så hon hann med att gunga lite sen sov hon :)

 Theo gungar och mamma Maria hjälper till

  Kalle gungar med mamma Johanna

 Maria och Theo

 Leia gungar

 Mille leker i gruset

 Mille och Leia

 Kalle och Theo busar på bänken

När vi gick från norra så gick vi ner till Malin och Tesen för att hjälpa till med att fixa i nya lägenheten

 Tesen skruvar bord  Bibbi, Leia och Malin

  Malin och Leia bygger stolar

 

 

  
Leia fikar i Tesen och Malins nya kök

 en rolig stol som gungar!!!

Vi blev kvar och åt middag och hjälpte till så mycket vi kunde.
Vi kom hem 20, ny blöja två sagor en flaska välling och sen sov min lilla älskling.

Imorgon kommer min älskling hem!!! Ska ta och röja och göra fint här hemma.

Puss och kram




Leia gungar för första gången

I går, lördag, tog vi en promenad i det fina vädret. Vi gick och letade efter en lekpark med gungor som passar Leia. Jag väntar på att gungorna ska komma till lekparken som finns precis mellan våra hus. Det kommer att bli toppen när vi kan gå dit och leka, ska köpa hinkar spadar och annat kul som vi kan leka med.
Vi hittade en lekpark i närheten där min pappa bor och Leia fick gunga för första gången. Det tyckte hon var roligt så det kommer vi att göra fler gånger.

  

  

   

  

En härlig dag och promenad.

På kvällen hade vi grillpremiär! Väldigt gott!

Puss och Kram

Fredagen

I fredags gick jag och Leia ner till stan för att möta Tesen, hon var på Entré för att köpa biljetter till Roxett. Det var väldigt lång kö och vi väntade utanför. Det var väldigt spännande tyckte Leia som fick gå runt ute. Vi hittade en hund som var väldigt spännande och Leia ville gå fram till hunden hela tiden.
När vi stog utanför så kom en liten flicka ut som blev intresserad av Leia, så hon fick flera kramar och en puss innan de gick iväg.

 

Sen gick vi på City café och fikade. Leia fick premiär använda sin nya stol och busade massor med Tesen.

 

Sen strosade vi runt lite på stan och när Malin slutat kom hon in till stan och vi gick och fikade igen.

På kvällen kom syster och hennes barn och hälsade på en sväng.

 Det blev popcorn, godis, saft och lite vin till mammorna.

  Nils spelar lite xylofon Carl är helt inne i tv:n och Märta syns bakom saften. Leias storkusiner.

Härligt med lite besök en fredag kväll!

Puss och Kram 

Olika saker

I måndags var jag upp på jobbet och lämnade in sista ansökan om föräldraledighet.. 16/8 är det dags att återgå till verkligheten, konstigt. Har ingen aning om vart jag hamnar eller vilken klass jag ska jobba.. om det nu finns några jobb. Det finns ingen som kan säga nånting. Ulla sa att jag får nog veta en eller kanske två veckor innan jag börjar jobba. Kul, nä.. jag vill ju börja förbereda mig lite inför hösten nu under sommaren. Känns inge vidare att inte veta. Men det ordnar sig alltid!

När jag var klar där så åkte vi till Malin och Enar. Vi skulle ut på promenad tänkte vi. Vi traskade iväg för en tur kring Sidsjön, var ju kanske inte den bästa promenaden. Det var som ett riktigt träningspass att ta sig runt. Det var ganska mycket snö kvar och det var riktigt tungt att dra vagnarna. Vi stannade till vid borden vid liften och drack lite kaffe som Malin tagit med.

  Leia och Enar mumsade lite kex i vagnarna

Sen tog vi vägen hem till Malin. Vi stannade en stund och och Leia och Enar busade runt med Enars saker.

   

  

I onsdags mötte jag en person som gjorde mig glad, blev på mycket bra humör och vi få se vad som händer i framtiden. Men jag blev mycket sugen på att kasta mig in i verkligheten. Tänk vad spännande!!!

I går var hem till Cattis och Olle och myste lite. Så himla mysigt att träffas och surra lite och barnen kan leka. Det är ju så roligt med andras leksaker!

 David

 kompisarna, Olle, David och Leia

 Davids mamma Anna försöker ta bilder på barnen, Olle var väldigt nyfiken på kameran

 Olle och David

En mysig eftermiddag hade vi, vi tackar så mycket för det!!

Puss och Kram


Fredagsmys hela dagen lång

Idag skulle vi gå på Kyrkans Hus där det var klädbytardag, men fick sms av Johanna när vi var på väg dit där hon skrev att det inte fanns nånting där. Trist, jag som skulle fynda galonisar och stövlar... aja få bli tradera eller rent av nya grejer. Så jag tog och ringde Tesen och hörde med henne vad hon hade för sig, så vi tog en tur dit. Vi drack lite kaffe snacka lite skit och Leia hjälpte Tesen att packa lite böcker...

   

Ordning och reda!

Sen tog vi en tur ner till stan, köpte ett rött invigningsband till kvällens stora invigning på Ung teaterfestival nr4. Sen lunch med Linda, mycket mysigt. Vi gick på charm och jag och Leia åt pastasallad med kyckling. Efter maten blev Leia trött och hon sov en stund i vagnen. Vi passade på att prata plugg jobb och lite skvaller hann vi också med.

Hem en snabbis, hinna träffa Jesper lite innan han skulle iväg och jobba. Leia åt lite middag och sen ner på Svea för invigning..

   obligatiriskt bus med Tesen

  

Så var invigningen gjord. Nu längtar jag tills imorgon när vi har premiär!!

Vi traskade hem när föreställningen började, ska försöka hinna se alla föreställningarna i veckan. Vi busade när vi kom hem, idag var det första gången som Leia inte skrek när jag skulle borsta hennes tänder. Vi läste två böcker, drack en flaska välling, pratade om dagen och sjöng sången två gånger sa god natt och gick ut. Fick gå in och lägga henne två gånger och nu sover hon min lilla älskling!

Jag ska ta mig in i köket och se om det finns nånting gott att stoppa i magen.

Puss & Kram

Genrep på Svea

Ikväll hade vi genrep med ungdomarna på Svea. Jesper jobbar kväll så jag fick fixa barnvakt under repet. Så Linnea kom ner till Svea och var med Leia medans vi repade. Så himla fantastiska kompisar som ställer upp!

 Tompe, Linnea och Leia

 Linnea och Leia myser

 Att vara eller inte vara... skådespelar talangen flyter i blodet!


 Bus med Tesen, ett måste!!!

 Mammas lilla ängel!

Sen hade vi ett fantastiskt rep med ungdomarna. Tänk att varje år känns det som att det aldrig kommer att gå, och gång på gång så kliver ungdomarna in och bara visar vad de kan. Så nu längtar jag till lördag och Premiären. Det kommer att bli så bra!!

Puss å kram




Hos farmor och busar med Monty

I onsdags kväll åkte vi upp till Jespers mamma för att byta däcken på bilen. Jesper byter däck och jag dricker kaffe med svärmor och busar med Leia och Monty, tycker det är ganska bra arbetsfördelning!

 Farmor Kerstin och Leia, Leia pratar med Monty.

  Leia och Monty, öppnaspisen var spännande!!

   Farmors gardin var väldigt rolig.

Däcken är bytta så det är väldigt skönt.
Sen åkte vi hem och åt räkmackor!! Mums!

Puss och Kram

Babysång och annat

Idag skulle jag hämta tesen vid 10, jag och Leia gjorde oss i ordning och hon fick ha på sig sina snygga nikedojjor vita och rosa. Hon gick själv ute från hissen inne till bilen, det var väldigt spännande och hon tittade på allt spännande. Hon var jätteduktig att gå på grus också. Hon är verkligen stor nu och himla bra på att gå.
Vi brassade iväg hämtade Tesen åkte till City Gross köpte lite jox till föreställningen som skorpor och chips. Sen brassade vi vidare ner till Svea för att lämna det som handlats och lämna en skiva till Tompe som han skulle hjälpa oss med. Vi fixade i ordning allt och drog vidare hem till Tesen. Vi hade premiär sittning på balkongen med kaffe och muffins, Leialus hade väldigt skoj där ute med snören och allt som hon kunde titta på där ute. Sen hem, lunch till Leia ner med henne i vagnen soå hon skulle få sova lite.
13.00 mötte vi Johanna och Kalle vid ica och vi gick tillsammans ner till Kyrkans Hus och babysången. Idag började Johanna och Milton, mycket mysigt.
Leia är inte så intresserad av att sitta i min famn och lyssna på min sång, hon tycker att det är roligare att gå runt själv, men det är inte bara hon, de flesta barnen är väldigt rörliga och är överallt och ingenstans.

 Max och Leia trummar på pallen

 Söta Kalle

  Kalle och Olle busar

 Milton och Leia kör samma frisyr

  Mammorna försöker tappert att göra en ramsa med barnen, men de var inte så intresserade.

Sen fikade vi goda muffins.

Sen hem, middags dax. Jesper gjorde mycket god middag!! Sen iväg och ha rep med ungdomaran på Svea. Satt och surra med Tesen en stund om allt och ingenting, nice det!

När jag kom hem sov Leia och jag pös ner i soffan... sen hela kvällen nu har hon sovit så oroligt, vaknar och är jätteledsen.. :(

Jesper Jobbar... tråkigt tycker jag.

Imorgon är det en lugnare dag, men ändå saker som ska göras.

Puss och Kram


massa grejer..

Massa har ju hänt som jag inte skrivit om.

I lördags hade jag rep med ungdomarna på Svea inför festivalen, då kom Leias kusiner Carmen och Vega hit och farbror Fredrik. Det blev en massa skoj och bus...

     

 kolla frisyren!!!

I måndags fyllde pappa Jesper år! Grattis min älskling! Vi gick ner på stan och åt födelsedagsbakelse på Innergården. Leia fick sitta i en egen fåtölj och äta massa kex, hon fick smaka på blåbärsbakelsen också, men det var inte så populärt med blåbär... Så här såg det ut

 födelsedagsbarnet! hurra hurra hurra hurra!!!

   

 Trött tjej...

Tandborstning, inte Leias favvo grej precis... jo om hon får göra det själv

  sötis!

Puss och Kram




.... lite magont... men ändå nöjd

Pust.. nu har jag planerat mina sista mammadagar, återgår  till jobbet 16 augusti. Känns konstigt att ha ett datum när jag vet att jag inte ska vara hemma längre... konstig, jobbigt och riktigt skönt. 4 månader kvar sen tillbaka till verkligheten. Ska susa förbi på jobbet också och lämna in mina papper där jag förlänger min föräldraledighet. Sen kan jag bara njuta sista tiden hemma utan att fundera på papper och dagar, skönt.

Nu är det bara dagar kvar till premiär, attans vad fort det gick nu på slutet! Ikväll ska vi repa hårt! Vi har 3 timmar där det ska nötas filas och bli klart! Jag hoppas att allt kommer att lösa sig och att det blir så bra som jag vet att det kan bli.

Idag fyller min älskling år! Grattis darling!! Vi ska bara mysa lilla familjen idag och njuta av det fina vädret innan jag ska iväg och repa och Jesper ska jobba.

Puss och kram

Bäbis har kommit till världen

Tänk att nu har Therese fått sin tredje lilla knodd. Tintin och Cleo har fått en lillebror, en liten Bill! Vi som var och lekte på drakborgen för inte alls så länge sedan. Poff så finns han!

Vill bara säga GRATTIS!!!!!! Ska bli så mysigt att få lära känna den lille krabaten!

Stor kram till Therese och Lars till deras lilla knodd!

Puss och Kram

Mitt smarta barn!

Imorse pysslade Leia på som vanligt här med alla grejer, hon har även kommit på hur man öppnar spel...

    

Nu är det inte långt bort då hon vill spela TP och klår mamma och Tant Linnea!

Sen var vi iväg upp på Norraberget. Jag och Lina drog och slet våra vagnar upp för berget. Agnes somnade sittandes och Leia satt och surrade som vanligt. "titta" sa hon och pekade lite hit och lite dit. När vi kom fram inväntade vi Maria och Theo som tog bilen upp. Theo tyckte nämligen att han skulle sova länge så de hann inte med att gå med oss.
Vi fikade gott och våra små kottar åt lite mellis i olika omgångar. Sen var de ruskigt less på att sitta still i varsin stol så de kröp och gick runt inne på Gullgården. Leia upptäckte den fina glasskylten, snart säger hon, "-mamma jag vill ha en glass!!!"

 Agnes och Leia pratar med varandra

 Agnes   Theo

Världens goaste små barn och deras underbara mammor, Tack för idag! Vi tar en sväng snart igen!!

Puss & Kram

Tisdags jox

Idag tog jag och Johanna en promenad med våra små kottar. Vi har en liten tur vi brukar gå. Mycket skönt och härligt att prata lite om allt och ingenting. Vi promenerade hem till Maria och hennes Theo, där var Lina och Agnes på besök. Det är ju så härligt att träffas hemma hos varandra där barnen kan leka och man kan slappna av lite som mamma. Vi fikade lite och barnen lekte en massa. Leia började krypa upp i deras trappa... hon har verkligen lärt sig snabbt. Lite jobbigt då hon inte kan ta sig ner själv. Men det lär hon sig säkert snart. Skönt att vi inte har några trappor hemma. De har ett fantastiskt fint hus och längtar tills det blir varmt och vi kan sitta på deras altan i solen! Det finns ett hus till salu riktigt nära, otroligt fint men för dyrt. Jag gillar området där och skulle gärna bo där. Hoppas att vi nån dag kommer att kunna ha råd att köpa ett hus.

 Kalle äter frukt puré

 Leias favorit plats just nu, under bord

 Theo inväntar mellis

 Agnes leker med bollen

En härlig dag! Tack alla!

Puss och Kram

söndags... nä.. måndagsfika på stan

Idag var lilla familjen ner på stan och träffade Malin och Tesen för en fika. Vi tog oss till Innergården där Ronja jobbade. Linnea Kibe kom också förbi, hon skulle också fika så det var trevligt att hinna träffa henne en kortis innan hon åker tillbaka till Stockholm.
Det var mycket trevligtmed fika och gott med räkmacka! Det blev lite teaterprat, det är verkligen inte långt kvar till premiär, lite stressad blir jag allt men det kommer att gå fantastiskt bra!!

 Leia och Tesen tyckte det var jättekul att fika ;) nä då, Leia och Tesen busa lika mycket som alltid, måste ha hänt nånting väldigt intressant där borta :)

 Leia tyckte det var roligast att vara under bordet, tur hon har längen så hon kan gå raklång under bord.

Sen när vi kom hem tog hela familjen en liten lur. Mycket skönt, vi hade gjort en ruskigt god gryta till middag, Leia åt massor!! Nöjd mamma!!

Sen hoppade Leia och Jesper i badet! Mina fina skummisar



19.30 stoppade vi Leia i säng, tog en timme, en flaska välling och blöjbyte innan hon somnade. Den här veckan fortsätter projekt få ordning på sömnen!

Puss å Kram


Middag hos morbror Pelle med familj

Igår när vi var en sväng till min morbror och drack äggtoddy lyckades jag bjuda in oss på middag och den blev ikväll. Mycket trevligt var det. Vi satt ute på deras inglasade altan och åt lite gravadlax till förrätt och drack lite öl. Varmrätten åt vi inne. Leia åt lax med sås och lite potatis mycket gott tyckte hon, hon spottade inte ut nånting ialla fall. 
Sen busade Leia med Pelle, så underbart att höra när hon skrattar riktigt, sötknoppen!!!

  bus med Pelle  ännu mera bus!


 Leia fick låna Pelles klocka, vilken lycka!

 mys med mammas kusin Emma

 mys med Barbro

 Pelle försökte med tricket, låt Leia låna en skrotklocka vilket slutade med att hon hade hans riktiga och skrotklocka innan det var klart ;)

När klockan var runt 20 försökte vi få Leia att somna, jag vaggade, Jesper vaggade och till slut stog Barbro och vaggade, men Leia vägrade. Så strax efter 21 gick vi hem. Hela vägen (tar ca 20-25 min att gå) var hon vaken. Hon fick en flaska välling när vi kom hem och nu sover hon. Jag hoppas att hon kommer att sova hel natten.
 
Puss och kram

Ny fas

Det är ju så roligt, vilket litet busfrö jag har hr hemma. Nu har hon börjat gömma saker under soffan. Tur jag känner till hennes gömställe så jag vet vart jag ska leta när det saknas nånting. Två tänder till är på väg en uppe och en nere. Små små gryn som syns just nu. Hon är också duktig på att gå. Hon släpper mycket mer nu och går massor, bara väntar på att hon ska sluta krypa och föredra att gå.

Ska även ändra lite i sovrutiner för Leia, ibland sover hon så länge på dan så jag tror att nattsömnen störs. I onsdags när vi var på Drakborgen med Therese och Cleo så somnade hon vid 12.30 tiden sov länge då men sen sov hon hela natten. Så nu ska jag styra om hennes sovningar lite och se om det kan bli bättre på natten.

Har varit och tränat idag, det var flera veckor sedan jag kom iväg. Ska bli bättre på det nu.

Nu på kvällen tog vi en promenad till min morbror och hans familj. Vi gick in till min mormor och morfar som bor i samma hus och drack äggtoddy, det var riktigt länge sedan jag drack det, gott!
Skönt att komma ut på en lite promenad. Nu är det slappa i soffan som gäller.

Håller tummarna för att Leia ska sova hela natten.

Puss & Kram

RSS 2.0