Stockholm 22-25 december

När vi vaknade i onsdags var både mamma och Anders iväg och jobbade. Vi var helt slut hela familen efter resan och bara så där semester/lov trött som man kan bli. Så vi var hemma hela dagen och bara slappade och hade det riktigt bra. Det har varit så fruktansvärt kallt och blåsigt så det har inte lockat så mycket att gå ut. På eftermiddan kom Anders och mamma hem och vi åt middag och hade det bra. (Skönt att komma bort lite) Det blev en tidig kväll för oss allihop.

På torsdag åkte vi in till stan när det var dags för Leia att sova. Hon somnade sött i Jespers famn på tunnelbanan in till stan. Vi strosade på lite och köpte lite julklappar. Det var väldigt mycket folk på stan och väldigt kallt ute så vi blev inte kvar på stan så väldigt länge. Vi åkte hem och värmde oss lite och sen åkte vi för att träffa mamma och Anders på en restaurang. Vi firade lite för mamma har ÄNTLIGEN fått nytt jobb. Så nu ska hon bara jobba en månad sen byter hon, det kommer att bli toppen och hon fick en fin löneförhöjning också.
Vi åt god mat och drack lite vin, Leia for runt och charmade stället. Hon har sällan tid att sitta still.
Vi stannade till på affären innan vi åkte hem igen för att köpa lite grejer till julbordet som saknades och ingredienser till lite julbak. Så vi åkte hem och fixade skinkan och lite julgodis och drack glögg tillsammans. Vi la Leia för att somna inne i mamma och Anders sovrum och det gick jättebra. Sen kunde vi stöka på hela kvällen.

Julafton, härligt att vakna på morgonen, vi tittade på julkalendern tillsammans och sen somnade vi en stund till. Leia som sov inne hos mamma hade hamnat på golvet under deras säng och sov där, så hon vaknade till när mamma tog fram henne. Sen låg de och pyste i sängen en stund. En härlig julaftonsmorgon. Vi stökade på och fikade och grejade på förmiddagen och när det blev dags för Leia att sova tog vi en promenad till Fruängen för att köpa strumpbyxor till Leia som vi hade glömt när vi var inne på stan. Det blåste så väldigt så det blev en rask promenad.
Vi två tiden kom Anders hem från jobbet och han hade hämtat sin syster Ann som skulle fira med oss. Vi drack glögg, åt pepparkakor och tittade på Kalle Anka. Leia har fått en otroligt söt klänning av Malin och Tesen i julklapp, den hade hon på sig hela kvällen, såååå söt. Den passade henne helt perfekt, kjol sa hon när hon fick på sig den och sprang och visade Jesper. Go propp!!!
Efter Kalle var det dags för mat. Leia mumsade i sig det mesta, även senaps sill :) Min favorit på årets julbord blev ägghalvor med rödlök creme fraiche och löjrom. Mycket gott!!  
Sen delade vi ut julklappar. Anders kusin Kjell kom förbi en kort sväng och han hade med sig två nallar till Leia mycket fint av honom och Leia blev jätteglad och han fick en kram. Sen är hon i helt rätt ålder för att gilla julklappar, hon bryr sig inte mycket om vad som finns i paketen men att öppna är väldigt roligt. Hon blev väldigt ledsen när alla paket var öppnade. Mea mea stog hon och ropade. Inte lätt att vara liten och förstå alla gånger. Annars var hon väldigt nöjd med allting, fina presenter fick hon. Block och kritor att ha på planet, 3 böcker att ha på planet och på resan, 3 par skor ett par tar hon med på resan resten blir kvar hemma hos mormor, ett par jättefina tofflor, En jätterolig anka (som Leia blev lite rädd för) en lika rolig inte lika läskig pingvin, en till mimmi pyjamas av oss och en mimmi tröja och en fin bil :) Så det var kanon!
Sen blev det en stillsam kväll med glögg och Tomten är far till alla barnen. En helt fantastiskt härlig jul.

Idag var mamma tyvärr tvungen att jobba, riktigt tråkigt men inte så mycket man kan göra åt det. Det har fortfarande varit väldigt kallt så vi har varit hemma. Vi var lite sugen på att åka in till stan men vi ska ta en tur ner hit igen ganska snart och då kan vi passa på att handla lite när vi slipper släpa runt alla saker till Thailand först och sen hem ;) Vi har varit på affären och handlat lite saker till resan så nu är vi helt klar med allting, vi har packat väskorna ordentligt och gjort allt klart för imorgon. Det känns jättekonstigt att vi ska åka imorgon, och helt undebart skönt. Leia somnade 18.15 idag i soffan sittandes mellan mig och Jesper så jag hoppas att hon kommer att sova hela natten och är på ett strålande humör imorgon.
Nu sitter vi och väntar på att mamma ska komma hem eller momo som Leia säger, så ska vi mysa lite tillsammans. Imorgon börjar hon 13 så hon kan följa med oss ut till Arlanda, Anders har fixat en barnstol så vi tar oss ut till Arlanda. Det känns mycket skönt.

Nästa gång jag skriver är i Thailand :)

Puss och Kram

Första resdagen

Tisdag, 13.00 hämtar jag Leia från förskolan. Jag bad personalen att ha henne vaken vid 13 så att vi kunde åka direkt. Plockade ihop allt från hyllan och sa  God jul och gott nytt år, vi ses igen 17 januari. Ja just det ni äe lediga nu. mmmm... tänkte jag, ni har noll koll.... men sa ingenting.... tycker ändå att vi hade bra koll när jag jobbade på förskola. (irr från tisdag...)
Åkte hem, packade det sista och kollade så att alltvar med. ringde pappa och kollade om han kunde köra oss till tåget. Bökigt med alla packning och vagn och Leia, så han kom och hämtade oss 14.15. Tåger gick sm planerat. Leia tyckte att det var väldigt spännande att åka tåg ganska länge. Men sen blev hon lite trött och lite less på att hon inte kunde springa som hon ville i tåget. Jag såg även att tiden på tåget blev senare och senare. När vi började närma oss Gävle säger de att tåget vidare mot Stockholm väntar på oss på stationen så vi kan sitta lungt resten av resan. Bra tänkte vi, så när tågen kommer in i Gävle skyndar vi oss av och iväg till spåret där tåget skulle vänta på oss... där stog inget tåg... Vi väntade i 10 min, sen sa de att tåget är försenat eräknat till 18.40, jaha, en timme... vi gick in på stationen bäddade ner Leia i vagnen och hon somnade, mycket skönt. När det började närma sig att vi skulle åka ändrades tiden igen till 19.15 :( jaha, vi gick iväg till ett café och åt lite soppa och drack varm choklad. Sen gick tået i tid. Leia vaknade strax innan vi skulle åka. Vi hoppade på tåget och susade iväg mot Stockholm.... ÄNTLIGEN!!!!
på centalen sprang vi på Johan som var på väg hem mot Sundsvall. Vi fixade biljetter till t-banan och susade mot mamma. Leia skrek halva vägen sen gav hon upp och satt stilla i mitt knä sista biten. När vi kom hem till mamam så var ho helt svettig i håret, stackar Leia var ju varm. Hon tussade runt här innan vi gick och la oss och somnade hela familjen. Tråkigt var att jag mådde dåligt från att vi lämnade Gävlen. Ingen rolig natt alls...

Men trevligt har vi, vidare berättelser om resan kommer. Bilder också hoppas jag :)

Púss och kram

Måndag, vad fan?????

I måndags kom jag till förskolan 7.40, ganska precis som vanligt. Vad möts jag av????? jo förskolan är stängd!!!!!! Inte en kotte där och helt svart!
Vad ska jag göra??? Ringer Jesper som jobbat natten och nyss kommit hem och somat... Vad ska jag göra??? Ja jag måste sova... ja jag tar med henne på jobbet. Lite lätt less åker jag mot jobbet sannar till och köper lite frukost till henne och vidare mot jobbet. Himla tur jag jobbar där jag jobbar och har fantastiska arbetskamrater. Ringer förskolan inget svar... ringer förskolechefen.. inget svar. Suck.... tar med Leia in i klassrummet där hon charmar alla och sitter snällt och målar när jag jobbar. Hur fantastisk är hon inte som bara finner sig och joxar :) När det var rast ringde jag igen och fick tag på chefen. Det visar sig att det är planeringsdag och förskolan är stängd. Jag undrar varför ingen information om det. Jag har inte hört ett ord om nån planeringsdag... jo men det har lagts ut på "Föräldramötet", vi lämnade våra adresser i augusti men inte fått nått mail tillbaka (jag har även sagt till peronalen att vi inte fått något mail tillbaka och lämnat adresserna igen och inte fått nått mail tillbaka.... oj vad tokigt, då måste det ha blivit nått fel... ( 20min senare hade både jag och Jesper fått ett mail) Hon bad om ursäkt och skulle genast prata med peronalen om att information måste finnas i hallen också. Det som blev tokigt var ju att Leia blev sjuk tisdag kväll och jag ringde in onsdag och sa att hon skulle vara hemma hela veckan... ingen som sa att det var stängt måndag... gör man inte det???? Det tycker jag att man gör av bara farten... eller??? Jaja, inte hela världen, Leia var med mig på skolan fram till lunch. Hon lärde sig snabbt hur man gör i matsalen och vart mjölken finns. Moster Linda fanns också i matsalen och det var ju roligt :) Jesper vaknar vid 11 tiden så jag körde hem henne och la henne i vagen och hon sov från att jag satte henne i bilen till strax efter 13, inte en min när jag tog ut henne ur bilen upp i hissen och ner i vagnen. Sen åkte jag tillbaka till jobbet oh jobbade vidare. När jag kommer på tisdag är det ingen som sägen nånting..... måste ta det med personalen när vi kommer tillbaka.... kan inte riktigt släppa det här....


magsjuka och jul med farmor och Ronny

Den här veckan kom magsjukan... I tisdags var jag och hämtade Leia vid 15 tiden. Det var lite fika så vi stannade och åt skinkmacka och lussebullar. Det var mycket mysigt. Leia var helt tossig och kunde inte sitta still, tror att det var lite konstigt att jag var med henne inne på förskolan. På kvällen hade hon svårt att somna, väldigt gnällig och gnölig men somnade till slut. Pratade lite med mamma i telefon om julen och sen kom ett vrål från Leias rum, ibland skriker hon så i sömnen och när man kommer in så sover hon sött. Men inte den här gången... Det blev upp och in i duschen, inte populärt, allting i sängen åkte in i tvättmaskinen. jesper kom lägligt hem från jobbet när Leia var torr och i ny pyjamas. Vi bäddade ner handdukar på Jespers sida i sängen där fick Leia sova och Jesper sov på soffan. Det blev en ganska jobbig natt för älsklingen. Onsdgar var också jobbig men hela natten mot torsdag sov hon sen har hon varit pigg. Hon var hemma hela veckan från förskolan.

I fredags myste vi och på kvällen satt Leia med en skål som hon lagt lite russin och banan i, hon var så rolig som gick och satte sig bakom ena högtalaren

  

I går var vi till framor Kerstin och Ronny och åt lite julmat och vi fick våra julklappar. Tomten kom, det var lite läskigt men ändå spännande.

   farmor har många fina tomtar!

  om jag tittar åt att annat håll kanske han försvinner...

 men spännande var det och efter en stund ville Leia hjälpa tomten

  många paket blev det

 Tomten fick en kram innan han gick vidare.

   väldigt roligt med massa nya saker

Sen på kvällen kom Linnea hit och vi spelade lite spel och tittade på finalen på Robinson. Mycket mysigt att ha henne på lite besök.

Måste skaffa nya spel....

Puss & Kram





Full fart i helgen!

I fredags när jag slutade åkte jag och hämtade Leia på förskolan, hem en sväng sen gick vi ner på stan. Vi träffade min farmor för att köpa vinterskor till Leia som hon ska få i julklapp. Först gick vi på charm och fikade, Leia såg fina saker i skyltfönstren. Sen gav vi oss ut på jakt. Vi hittade ett par jättefina röda, lätta att ta på och väger just ingenting. Skulle kunna tänka mig ett par sånna själv, kanon att ha på jobbet och när man ska vara ute.
Jesper hade köpt räkor till kvällen, mycket gott!!!

I lördags fyllde Enar två år och vi togen promenad dit upp. Jesper skulle ha  följt med han också, men han fick sån hosta. Enligt planen somnade hon i vagnen. Hon sov ca 40min... Sen var det full fart och kalas. Leia som brukar kunna vara lite mammig klev in direkt och lekte med Enars grejer.

   födelsedagsbarnet & Leia

  Det bjöds på pannkaka till lunch

Sen kom Jesper och hämtade oss och körde oss till Tonhallen för Berners julfest. Det var mysigt och Leia tykte att det var toppen med Luciatåg, dans och tomten!

  kusinerna Carl och Nils

 Leia och Märta

  Fiskdamm

 Hon fick paket av tomten, hon skrattade när hon tog paketet från tomten :)

Under dansen var det Leia som stod för underhållningen. Hon dansade hela tiden, tittade hur vi gjorde och härmade så gott hon kunde. Hon är så fantastiskt underbar!! Vet inte hur jag får in nån länk på hennes dans... synd för hon var fantastisk!

Sen kom Jesper och hämtade oss och jag gjorde mig ordning för partaj med brudarna. Tanken var att vi skulle gå ut men tiden den försvann. Vi hade lite pusselkrig och sen vidare till krig i TP, en väldigt rolig kväll.

Puss och Kram 

nu är det snart dags!!

Nu närmar det sig med stormsteg!!!!
Om två veckor är vi i Stockholm där vi ska firar jul med mamma och Anders. Det ska bli jättemysigt!!
Sen den 26:e sätter vi oss på planet och åker mot Thailand. Det ska bli så härligt, bada, sola, äta massa gott och bara ha det bra!!!
http://www.fritidsresor.se/resa/thailand/phuket/kata-beach/serene-resort/?season=vinter-10-11

I fredags var det en slappar kväll... Leia sov oroligt och vaknade och skrek, så hon fick komma upp en stund. Vi blev bjudna in till grannen en stund. Där fanns det roliga vindruvor som hon sorterade på olika sätt. De har även en porslins katt, den tyckte Leia väldigt mycket om. Hon gick omkring och spanade på alla saker. En mysig kväll.

I lördags jobbade Jesper, trist eftersom det var julmarknad på Norra berget. Jag hade bestämt träff med Caroline Hådén och hennes barn Meja och Dyland. Vi tog bussen upp på berget. Leias första busstur. Det var väldigt mycket folk där och ruskigt kallt så vi var inte kvar så länge.
Det är väldigt fint med marknaden.

I söndags när Jesper åkte till jobbet åkte jag och Leia till Malin och Tesen en sväng. Linnea var också där. De hade börjat på ett nytt pussel så vi byggde lite, Leia tyckte att det var roligast att dela på det vi byggt... :(

Ny vecka och lite krasslig... snart jullov, tiden går så fort!!

Puss och Kram

RSS 2.0