Lekparken

I söndags åkte Jesper och jobbade så jag och Leia  gick till en lekpark. Leia var en stor tjej som kunde klättra upp till rutschkanan själv.
Annars gungade vi gjorde sandkakor och grävde massor!

 

 

  

 sötknopp

 "hejhej"

 "hoho"

Efter bus i lekparken tog Leia en promenad i parken, många hundar som var där också. Så det var massor att titta på och det är ju så kul att strosa runt och bara upptäcka världen.

Tog en promenad hem mot min pappa för att se om de var hemma. På vägen dit paserade vi Lotta och Jockes nya hus och dörren stog öppen, så vi var ju bara tvungen att gå in och titta. Det kommer ju att bli hur fint som helst när de är färdiga. Jag blev ännu mer sugen på att skaffa hus... :)

Sen gick vi hem till pappa som satt ute i solen. Leia tittade på kaninen och tog sig ett litet dopp i dmmen på gården, hon blev väldigt förvånad när hon  blev blöt om foten, mammas lilla älskling!!!

Puss och Kram


Midsommar i Junibosand

I fredags åkte vi ut till Junibosand där mamma och Anders har stuga för att fira midsommar där.

 mormor hade köpt fina fjärilar

 min älskling, Anders och mamma

Mamma åkte iväg och hämtade mormor och morfar som kom och åt lunch med oss

 mormor Karin och morfar Inge

Jag gjorde en midsommarkrans till Leia, men den blev lite liten...

  

Sen åt vi jordgubbar!!!

 

Tummen upp!!

 

 

  Mamma och Anders med Leias krans

Sen fick vi flytta bordet till en annan sida av huset för att slippa blåsten o¨ch vi fick trotsa några droppar regn, vi dubbelgrillde köttet och vi fick en fantastiskt god middag

  

Sen upptäckte Leia hinkar med vatten...

  

mina älsklingar!!!



Världens bästa mamma!!



Vi firade en stund nere hos Sture i Fiskehuset, men myggen kom och fotbollen lockade oss in i lillastugan istället.

Midsommardagen kom med storm... vi blåste nästan bort... Vi trotsade vädret och tog en prommenad till Löran och åt lunch/middag. Mycket gott jag och Jesper åt fiskgrytan och mamma och anders stog skaldjurslasagne, fantastiskt gott och Leia hon åt med oss alla fyra. Som alltid är det mycket gott och mysigt på Löran, lite mindre blåst och det hade varit riktigt bra!

På kvällen kom Leias kusin Linn som skulle sova i stugan några nätter.

Leia och fåglarna

 

Tandborstning

 

  Jesper och Leias kusin Linn

 

  

Tack för en härlig midsommar!!

Puss och Kram!

Mys på Norraberget

I torsdags var det varmt, så varmt... kunde inte vara hemma för det var så fruktanstvärt varmt inne... Så vi tog en tur upp på norra. Där var det förberedelser inför midsommar så det var massa folk där :) Vi gick till lekparken och busade.

  

  

Sen tittade vi på lite djur, getter och kaniner såg vi...

  

men roligast av allt är att gå omkring och få leka med gruset

   

En mycket härlig kväll på norra, sen åkte vi hem och tog ett bad

 

Det är ju så härligt när det börjar bli varmt på kvällarna :)

Puss och Kram



Bröllop

Igår var det den stora dagen, det härliga bröllopet! Jag mötte min sytster på stan, handlade lite rosévin och apor till Malin och Tesen. Vi stannde och köpte jordgubbar, lite choklad och lite annat gott som vi tog med oss till Malin och Tesen. Där var det också uppdukat med massa goda saker

  

Min syter har precis blivit lärare, hon lämnade in det sista och är nu klar med utbildningen. Så hon hade med sig skumpa som vi firade henne med.

  

Hela tiden följde vi bröllopet på tv, vilka fantastiska klänningar och tal. Vad vi grät när de sa ja i kyrkan och Daniels pappas tal och Daniels tal. Underbart!!! Vi blev kvar till långt in på natten.

Vi hade en super härlig dag och kväll tillsammans! Tack underbara ni!!!

Puss och Kram



magsjuka...

Usch usch... det värsta jag vet är att ha magsjuka, och ännu värre när jag se på Leia hur jobbigt det är.
Det började söndagkväll, trodde först att hon kanske ätit lite för mycket välling. Tänkte inte så mycket på det. Hon somnade sött i sin säng och när vi gick och la oss sov hon, hann knappt släcka så hörde jag att hon kräktes i sin säng. Har väl aldrig tagit mig ur sängen så fort! Så det blev en dusch för oss och Jesper rev ur alla sängkläder och städade undan. Sen fick hon sova i vår säng. Var upp flera gånger på natten med henne.

Sen hela måndag låg hon bara och sov, kräktes bara nångång. Hon levde på banan och vatten hela dan, ville inte ha välling eller nånting annat. Hon sov med oss i soffan hela kvällen och när jag gick och la mig fick hon följa med och sova mellan oss. Hon vaknade på natten och var jätteledsen, så jag tänkte att hon kanske var hungrig. Värmde en flaska välling och den åt hon. Skönt tänkte jag, äntligen fick hon i sig nånting. Nån timme senare var jag inte alls lika nöjd när jag vaknar av att hon kryper på mig för att sedan kräkas igen... så ny dusch ny laddning av tvättmaskinen...

Idag har hon också levt på banan och vatten. Smakat lite juice och nyponsoppa. Hon var seg hela dan, sovit ätit lite banan druckit lite vatten för att sedan somna igen. Det har varit väldigt lungt här hemma. På eftermiddan har hon vaknat till lite mer. Gått omkring och joxat lite. Hon har även lekt lite så jag börjar se att hon kommer tillbaka igen. Hon Var vaken till 21, läste för henne å det var stora gäspningar, ville inte ha välling, somnade nästan direkt när jag la ner henne.
Nu hoppas jag att hon sover hela natten och jag slipper kliva upp och duscha i natt.

Puss å Kram

Återträff

I söndags åkte vi ut till Emma för att ha en liten återträff från studietiden. Helt fantastiskt kul, så många barn och två på till på gång.

  

 

Leia, Lovis, Tella och Freja lekte massor i Olles rum.

 

Alla mammor, Emma Å, Sussie, Jeanette, Emma B, Lotta och Nina

 Jeanette och söta Tyra

 Nina med finaste Milton

Himla kul att träffas och hoppas att vi kan ses igen snart.

När vi kom hem busade vi...

Suddiga bilder, men man ser vad glad lilla pluppen är

 

Den roligaste saken hemma... gardinen...

 

Såpbubblor...

 

Puss och Kram



Emma och Frida tar studenten

I torsdags vaknade jag 9, jag som skulle få sova hur länge jag ville.... är inte det typiskt?? Men jag segade runt här hemma åt frukost tog en dusch och bara njöt av att vara själv en stund, Jesper sov och Leia var hos min syster. När klockan blev  runt 11.30 så åkte jag och Jesper ut till syster för att hämta hem vår lilla tjej.
Det hade varit fullfart och gått hur bra som helst, såklart!!! Min syster fyllde år och hon blev väckt av resten av familjen som kom in och sjöng för henne. Leia hade vaknat och blivit lite förvånad över vad som hänt sen fick hon tårta till frukost, vilken tur hon har våran lilla dam! Det är så roligt att se och höra hur kul de har tillsammans kusinerna och hur de tar hand om sin lilla kusin när hon är på besök.
Vi fick lite tårta vi också och kaffe Leia och Märta lekt i sandlådan och lekstugan innan vi tackade för oss och åkte hem. Leia somnade i bilen och vi flyttade över henne till vsgnen och hon sov vidare i 3 timmar, vi passade också på att sova en stund.

Sen var det dags för student firande. Jag klädde på Leia och mig själv, Jesper skjutsade oss upp till pappa där vi tittade på hans renoverade badrum och Leia spande på Malins kanin. Syster med barn kom också dit innan vi gick tillsammans bort till studenterna

 Märta & Leia

 Carl

 Min syster Linda

 Nils

 Leia

Sen gick vi bort för att fira våra studenter!

 Rickard fixade skumpan!  den goda maten

  

  

  

 Frida och Emma

  Emma och Frida

Det blev en till ganska sen kväll, vi tog en skön promenad hem. En härlig dag!

Puss och Kram




Afterbäbis

Ett nytt ord är myntat av Jenny Kling, Afterbäbis, fast det var hon knappt medveten om själv ;)
17.30 onsdag kväll hade vi vår första afterbäbis, samling hos Maria.Alla hade med sig vad de ville äta och dricka. Maria bjöd på för drink och gott tilltugg och en god rabarberpaj till efterätt och såklart sitt hus med tillhörande make som tog hand om deras lilla bäbis och som orkade med oss glada lätt påverkade och högljudda mammor.

  fördrink i köket, Johanna B, Jenny,Cattis och Maria

 Lite mat, Cattis och nybliven fru Matson, Maria-Therese

Sen spelade vi Wii... något suddiga bilder, hävdar bestämt att det är kameran det är fel på

  Lina och Johanna L

  Cattis

  Johanna L har väldigt roligt :)

  M-T körde hårt

Det var en fantastiskt rolik kväll med hola loops (?) back hoppning, slalom och andra spännande saker, en hel del vin gick åt och plötsligt var klockan 02.30 och jag Lina och Johnna L tackade för oss och gick hemåt.

Ojojojoj, en sån trevlig kväll vi hade. Jag hoppas verkligen att vi gör om detta snart!!
Leia-lus sov hos min syster på ön och Jesper jobbade, så jag gick hem till en helt tom lägenhet.... konstigt.

Puss och Kram


STUGAN!!

Härligt härligt, årets första tur till stugan! Vi packade i hop oss på lördag morgon och åkte till Birsta, tankade bilen och köpte en resesäng och babyvakt till Leia. Sen vidare mot Stormyråsen. Det blåste och var kallt men Leia hon busade på med Monty och farmor.

Leia drog iväg och spanade in stället, hon var ju så liten när hon var här sist..

  

 farmor och Leia

Vi käkade god middag och drack lite vin. Mycket mysigt. Vi bäddade ner Leia i sin nya säng och hon ville inte somna... svårt att få till nattningen riktigt bra med nytt ställe ny säng å allt sånt. Men tillslut somnade hon i Jespers famn efter hon fått lite välling.

Grannarna Gillströms kom över och hade med sig ost och kex, så himla gott och trevligt sällskap.
Så här fint var det på kvällen



På söndag sov vi till 8.30, jätteskönt. Det blåste inte lika mycket heller. Vi åt lite frukost och sen busade Leia vidare med Monty, hjälpte farmor att sätta potatis och bara kröp runt överallt och hade det toppen!!!

  

 

  

  



Sen åt vi lite lunch, sen sov Leia i 3 timmar i vagnen. Jobbigt att upptäcka världen!

Jesper passade på att sova lite och jag kryssade lite. Härligt att inte behöva göra nånting bara slappa och ha det bra.
När vi kom hem var vi ganska sega alla tre. Jag tog ett bad med Leialus go knoppen som ÄLSKAR att bada!
 
När det blev dags för sängen somnade Leia på en gång, hon var väl helt slut efter helgen.

Vi tittade på lite film och myste. En härligt helg!
Puss och Kram


Fredagsmys hos Annelie och Alvin och goda nyheter!!

Ifredags åkte jag och Leia till Annelie och Alvin. Leia fick prova Alvins fina cykel, det var jättekul.

 

 

Leia hon sov bara 30 minuter och Alvin sov inte mycket längre, så mammornas plan att få äta lite lunch och slappa lite blev inte alls som vi tänkt. Men det var väldigt mysigt ändå.

När jag åkte hem igen stannade jag på coop och handlade lite och gick på bolaget och köpte lite vin. Brassade hemmåt och Leia somnade i bilen, jag flyttade henne till vagnen och sen sov hon i 2 timmar..... Helt fel tid på dagen... hade varit bra om hon sov på sin sovtid och inte så sent på eftermiddan. Mern då fick även jag chansen att sova och det var skönt.

Vi tittade på film på kvällen och när den var slut spanade jag lite på facebook, å har fått ett inlägg från en arbetskamrat; läste om varslen, grattis! Jag hade inte hört nånting, fick tag på en annan arbetskamrat och frågade vad som hänt om hon visste. Så tydligen hade vår chef fått ett samtal under fredagens morgonmöte och fått veta att verslen är hävda så jag kommer inte att behöva skriva på några papper när jag börjar jobba igen. Så fantastiskt skönt!!! Nu vill jag bara veta vart jag hamnar, vilken klass jag ska ha så jag kan börja planera lite.

Idag är det måndag och min chef har fortfarande inte hört av sig... konstigt kan jag tycka... hoppas att hon hör av sig imorgon så kanske det är klart med organisationen.

Puss och Kram

blingo-rea och besök på ön hos syster

 Vid 9 tiden drog jag och Leia iväg hem till Sara, Jennie och Milo på lite rea. Jennie som även fyller år idag, Grattis!! jobbade.. typiskt. Vi busade på lite, Sara hade satt upp en liten klättervägg till barnen ute som de små testade. Jag fyndade snygga byxor till Leia

 jag älskar färgen!!!

fyndade också en klänning till Leia med cirkus mönster, och ett par rosa mysbyxor till mig själv.

Lite lek....

 Cleo, Milo och Leia

 Leia och Milo myser i solen

  Leia och Milo äter frukt tillsammans

Sen blev det tid för lunch och jag och Leia gick hem. Min syster ringde och frågade om vi inte hade lust att komma ut en sväng. Så vi åt mat och sedan åkte vi ut på ön. Leia somnade i bilen, så vi flyttade över henne i vagnen. Jag och Linda gick ner och hämtade Märta på förskolan och Jesper stannade kvar med Leia. Leia sov inte så länge efter att vi kom tillbaka, sen var det fullfart med bus...

  i Märtas lekstuga

  bus i sandlådan

  

studsmatta var fantastiskt roligt! Leia skratta så hon tjöt!

 moster Linda och Leia

  

Sen åkte vi hem, åt middag, tog en tur på affären och gick till en gunga. Super härligt, Leia var trött efter en dag med full fart och mycket sol. Hon somnade tidigare än vanligt. Jobbit med sommar ;)

Puss och kram

Morsdag

Söndag och morsdag, vi planerade att gå ner på stan och fika och bara mysa lilla familjen, men det började regna.. så ny plan Leia fick sova sen packade vi in oss i bilen och åkte och köpte bakelser på Eclair och åkte hem till svärmor och fikade. Mysigt värre, Leia busade med Monty och myste med farmor. Vi hade även planerat in ett besök på Toys r us för att köpa duplo. leia hade lekt med det hos kusinerna och det är på tiden att hon får lite nya leksaker. Vi blev erbjuden att stanna på middag i Bydalen, så vi tog en tur till Birsta och vilket paradis... Leia gick runt och pekade och sa Oj, titta  hela tiden. Fantastiskt att vara så liten och gå runt bland alla leksaker.

Sen åkte vi tillbaka och åt middag, god lax med potatis. Sen skulle Jesper bara dammsuga bien, det slutade med att Jesper och Ronny tvättade bilarna. Jag och Leia myste med farmor.

 

  

  

  

 

  

Pys mysigt att kunna vara ute i det fina vädret.

Puss och Kram


Lördag

Jag och Leia tog en tur ner på stan, vi tittade på massa drakar och fontänen i vängåvan var spännande. Väldigt roligt att slänga grus i den...
Tiden rusade iväg så Leia fick äta korv på stan. Hon satt så fint i sin vagn och åt sin korv, det var väldigt fräcka fåglar där, en flög och satte sig på handtaget till vagen, inte ok!!!

  

Sen när vi började röra oss hemåt somnade hon gott i sin vagn och sov länge! Så när vi kom hem låg Jesper och sov, Leia sov i vagnen och jag kröp ner i soffan och somnade jag också. Vi sov i flera timmar! Precis vad vi behövde allihop.

På kvällen bar det iväg hem till Malin och Tesen på lite förfest och sedan vidare på rockfest. Hade helt fantastiskt roligt, en liten huvudvärk kom krypandes och det var inte så kul...

Medans jag var ute och roade mig så åkte Jesper ut till sin bror och Leias kusiner Carmen och Vega...

  



En härlig dag!!

Puss och Kram


RSS 2.0