Dagarna går så fort...

Det har varit full fart hela veckan och helgen. Jag hinner inte alltid med allt som jag vill. Träningen har hamnat långt ner på prioteringslistan.

I onsdags var jag och hämtade upp Maria (som jag jobbar med) och åkte mot Alnö och Bullås för att gå på klädparty hos Malin (som jag också jobbar med). I backen på väg ner mot Malins hus stog två bilar ivägen, de backade. Det var en smal väg så vi fick snällt stanna och vänta tills de var färdig backade. Ringde till Malin och sa att vi var på väg, hon sa att det nog är personer som ska ner till henne. Så vi tog med dem i bilen ner till Malin... det var inte så kul väder, regnet öste ner. När en tjejen (Sofie) satte sig i bilen sa hon, men... har inte du köpt min lägenhet. Så liten värld. Det var roligt att träffa henne. Vi pratade lite lägenhet och hus. Så det visade sig att Malin har ju varit hemma hos mig, fast innan jag flyttade hit.
Det var klädvisning på märket Storasyter och lillebror http://www.storasysterochlillebror.se/ jättefina kläder. Men min budget är väldigt begränsad så det blev inga köp för mig... Men efter jul då blir det ett party hemma hos mig, visning av de fina kläderna. Då kan jag shoppa lite!! Längtar. Ska ha ett Blingo party också tänkte jag. Himla kul, har förhoppningsvis massa glada mammor som vill komma.
Super fint hus har Malin också, vill gärna se det nån dag så man ser hur det ser ut på utsidan också. Men det hinner vi nog. Så nu blev jag ännu mer sugen på att skaffa hus!!

I torsdags åkte jag och Leia till Malin och Tesen en sväng. Jesper skulle ut och springa, så vi passade på att åka iväg lite. Leia var ledsen länge, det är lite ovanligt när vi åker dit, men efter ett tag gick det över och hon plockade med ankor och tittade på Pippi (en stor tavla de har i hallen). Hon hittade en rolig lampa som hon grejade med och en liten pippi i trä. Malin plockade fram gitarren och Leia satte sig ner direkt. Roligt att se hur hon gör, de använder gitarr också på samlingen på förskolan.
Leia fick Pippi av Malin så den har varit med precis överallt nu. När vi ska mysa i soffan, eller byta blja, den är inte så himla gosig. Men det är ju härligt att hon tycker så mycket om den.

I lördags åkte Jesper till sin bror för att hjälpa till med en massa ved. Jag och Leia tog en road trip med Malin och Tesen till Härnösand och Dollar. Tesen skulle handla inför sin fest. Hon hittade lite saker, men inte allt... Leia tyckte att det var roligt att plocka bland alla saker. Jag hittade en massa roliga saker, men köpte ingenting. Längtar tills jag kan shoppa lite. Då ska jag fixa Leias rum, lite inredning till både vardagsrum och sovrum. Kanske nånting till köket också :)
Vi tog en tur till ÖB också, där hittade vi massa bra grejer till festen. Nu är det bara lite små grejs kvar. 
När vi kom hem åt vi middag som Jesper fixat, och när det blev dags för Leia att sova somnade hon nästan direkt.

Idag har vi tagit det lugnt på dan. Vi var bort bjudna på middag till farmor och farfar vid 16. Jesper han började jobba 16, så det blev bara jag och Leia. Vi tog en promenad dit vid 15 tiden, stannade till i en lekpark en stund och sen gick vi in till farmor och farfar. Vi åt jättegott som alltid och jag klippte farfar. 
Leia hon for fram som en tromb som vanligt och lekte med allt hon kunde hitta. Farmor körde igång en skiva med barnlåtar så Leia hon visdade upp alla sina danskunskaper. Sötproppen mammas!! 

 

Sen kom Jesper oh körde hem oss.  Nu ligger damen och sover, jag ska pyssla liteoch Jesper jobbar.
Imorgon är det dags att jobba igen.

Puss och kram

Helgen, Ladies night och barnvakt på ön

I fredags efter jobbet åkte jag med rasande fart och hämtade Leia på förskolan, vi åkte hem och åt lite mellis. Sen tog vi en kort sväng ner på stan.
Jag skulle iväg på kvällen och hade ingenting att dricka. Så en flaska vin fick jag med mig hem. När jag kom hem var det bara att skynda sig att hitta nånting att ta på sig för att sedan byta bil med Magnus. Han har en bil med plats för 7st, å vi var 7 som skulle iväg på kvällen.
Jag var klar när Magnus kom med bilen så jag åkte iväg direkt upp till Johanna för att hämta henne. Jag passade på att spana på deras nya lägnehet. Super fint har det gjort!!
Sen kom Jenny och vi åkte vidare och plockade upp Lina efter vägen och sedan vidare till Ljustadalen till Johanna B. Där fick vi en liten fördrink, hallonvin, jättegott. Anna och och Cattis kom också dit. Vi åt middag och drack vin och annat gott. Så himla kul att träffas, prata en massa. Synd att inte alla kunde följa med, det var några som saknades.

  Johanna L, Lina, Johanna B, Anna, Jenny och Cattis. Jag skyller på kameran att bilderna är suddiga ;)

   förväntansfulla tjejer i bilen

  Vi hann med lite vin och cider innan showen började

   

Vi hade väldigt roligt!!!

 

Vi avslutade i baren med lite cider, vin och pepsi innan vi åkte hem. Mycket prat om barn blev det, det blev lite planerande kring nr2. Johanna har nr2 och nr3 i magen.

Sen åkte vi på turné så att alla kom hem. Toppen med en så stor bil!!
Tack tjejer för en fantastisk kväll!!!! Längtar till nästa träff!

På lördag var jag trött... så vi tog det lungt på förmiddan. Vid 13 tiden gick jag upp till Johanna för att hämta bilen. Sen åkte jag ner på stan för att köpa present till Cornelia som fyller 3 år. 14.00 var det kalas för henne. Jag och Leia skulle åka dit och gratta, men Leia sov fram till klockan var 15, så vi hann inte med.... Jag hade en till planerad grej nämligen på kvällen. Jag hade lovat syrran att fixa henne inför en fest och sedan skulle jag vara barnvakt åt hennes barn. Så vid 16 tiden var jag och Leia på plats på Alnö. Fixade Linda och sedan drog de iväg på fest. 

Efter att vi ätit middag gick Carl och Nils ner på kiosken och köpte dricka, Leia och Märta badade lite.
 
  Leia testar Nils keps

 snygg Märta, choklad i hela ansiktet och i Nils keps

  Lite "degning"

  Tejerna grejar med datorn

Leia fick lite lunch sen åkte vi hem. Hon somnade i bilen, trött tjej. Sen sov hon nästan 3 timmar i vagnen. Mycket skönt, för jag hann också sova lite.

Sen har vi bara varit hemma och tagit det lungt.

Puss och Kram

Söndag, lite besök och middag i Sidjön

Vi har haft en mysig söndag. Först fick vi igång bilen! Underbart! Vi tog en tur för att batteriet skulle ha nån chans att ladda lite. Vi åkte ut till Forsa och hämtade min tröja som jag beställt från Blingo. Där packades det, strax dags för flytt! Mycket spännande. Ska bli roligt att hälsa på lite längre fram när de flyttat in. Trist var att Leia hade somnat så vi stannade inte :( Men det blir en annan gång.

Sen åkte vi till Birsta för att kolla på Mekonomen på ett nytt batteri, men de hade inga inne. Tesen skickade sms och undrade vad vi gjorde så de kom förbi på en kopp kaffe. Lite bus och span på Leias album.

   

Leia mästerfotograf!

  

Sen följde vi med på en tur ner på stan. Jag köpte fler fotopluppar så jag kan fortsätta med Leias album. Måste också ta en tur och köpa fler album... det andra albumet är nästan fullt nu :)

Sen på kvällen hade vi middags planer. Vi var bjudna till Malin och Micke på middag. Mycket gott med lax och pressad potats och hemma gjord glass till efterätt. Det var väldigt trevligt. Barnen busade och vi satt och surrade.
 
  Leia och Enar lekte med bilar

 Vid middagsbortet, Malin, Micke och Jesper



Sen fick Leia tag i kameran...

   

Fina bilder fick hon till, bilden på Malin fick hon lite hjälp med :)

 Hugo

   

  Leia och Enar kramas "hejdå"

En till härlig helg!

Puss och Kram

Lördag, Himlabadet

Idag stog det bad på schemat. Det var planerat bad på Himlabadet med syster och hennes familj och Magnus syster och hennes familj Frida, Johan och deras Hedvig som är 1år och 2 månade. Bokat och klart, vi träffas där 9 när det öppnar. Glada packar vi in oss i bilen för att åka dit... inte fullt lika galda blir vi när bilen vägrar starta... :( batteriet är helt tomt....
Jag tog hissen upp igen, packade om och packade ner Leia i vagnen. Jesper blev arg på bilen och stannade hemma...
Jag och Leia traskade iväg med raska steg. 9.20 var vi på plats, rullade in barnvagn, av med kläder på med badkläder in i duschen och äntligen va på plats i badet! Resten av ligan var redan på plats.

Leia var lite blyg i början och ville bara hänga runt min hals. Men efter en stund så tinade hon det blev en väldig fart på henne. I barnområdet finns en liten rutschkana som Leia klättrade upp i ochåkte ner... massor med gånger. Hon hade väldigt roligt. I lilla bubbelpoolen tyckte hon också om att vara. Vi åkte runt i strömmen ett par gånger också, då ville Leia helst simma själv.... å nån stjärna på att simma är hon inte än. Men hon flöt ganska bra :)

När vi badat färdigt duschade vi, mycket populärt och bastade. När jag fått ner Leia i vagnen sagt hej då till alla och gått ca 100m sov Leia. 2 nästan 3 timmar sov hon, jobbigt att bada! Till Himlabadet ska vi åka igen!!!

Sen har vi bara varit hemma och pysslat. Min pappa kom förbi en sväng och drack lite kaffe. Vi skulle egentligen åkt ut till syster på kvällen, men bilen vill inte starta. Ringde min morbror Pelle som kom ner med en batteriladdare. Perfekt, så nu hoppas vi att det blir bra, annars blir det till att köpa ett nytt imorgon, precis vad vi vill lägga pengar på....

Nu blir det en slappar kväll i soffan.

Puss och Kram


Onsdags besök hos Annelie, Alvin och Sabina

I onsdags åkte jag och Leia för att hälsa på Annelie och Alvin en sväng. Alvins storasyster Sabina var också hemma.
Leia tyckte att Alvin hade många roliga saker, hon blev väldigt förtjust i bollarna, Alvin tyckte att det var lite jobbigt att Leia lånade hans saker och försökte byta till sig sakerna Leia lånade.
Sen fick Leia smaka lite fiskbullar och potatis när Alvin åt middag. Smaskens tyckte Leia!

   

  

Matlagning i köket!

Sen var det dags att åka hem, hejdå hejdå hejdå sa Leia och pussar och kramar delades ut till alla :)
Hon somnade fort i bilen hem och fortsatte sova i sängen sen.

Roligt att träffas lite :)

Puss och Kram

Bröllop, Cia & Mattias

I söndags var det dags för bröllop. Jag och Leia hämtade Malin och Tesen vid 10.30 och åkte upp till Haga. Det var en gudstjänst först och sen själva vigseln. Det var väldigt fint. Cia hade en jättefin klänning som hon sytt själv. Ett mycket vackert par.
Leia satt snällt i ca 45 minuter sen hade hon ingen ro att sitta, så hon gick runt och tittade, pratade med andra barn och hon dansade när det var musik och klappade i händerna när det gick ut ur kyrkan. Sen drack vi lite kaffe. Då blev Leia trött och somnade nästan i min famn... då åkte vi hem. Leia sov i över 2 timmar. Jobbigt att gå på bröllop.

 

  mitt i dansen

 En bild på brudparet blev det....

  

löven var fantastiskt roliga tyckte Leia

En fin höstdag!

Idag den 11/10 firar bästaste Malin och tesen bröllopsdag, GRATTIS!!!

Puss och Kram

Onsdag, torsdag och lördag

I onsdags härjade pappa Jesper med Leia. Mamman sov lite... har varit lite trött den här veckan. Har inte varit riktigt kry..

Lite bilder på vad de gjorde när jag sov

    

  

Favorit böckerna, Mjau och de små stolarna och Lalo trummar

I torsdags var vi själva hemma jag och Leia. Jesper var på hockey.
Lite potträning, det kan tolkas olika :)

   

  

I dag var vi ner på stan jag, Jesper och Leia vi spanade på mössor och vantar. Sen blev Leia trött och vi gick hem för att ge henne lite lunch och sen sova, men hon somnade i vagnen på väg hem.
Sen efter sovningen var vi ner på stan och träffade Malin och Tesen för att köpa present till Cia och Mattias som gifter sig imorgon.

   fika på city

Sen gick vi hem till Malin och Tesen, vi drack lite kaffe och Leia var i badankornas paradis! Vi fixade presenten till Cia och Mattias.

   

  

Leia har börjat med lite nya saker. Hon vägrar sitta i sin stol och äta, så nu sitter hon på en vanlig stol och äter. Vi letar efter en tripp trapp stol till henne nu. Hon vägrar även att äta... :( hon sitter bara å skriker, hon lämnar bordet utan mat. Oftast kommer hon efter en stund och vill äta. Inge roligt att det alltid är skrik..
Hon har börjat säga "acka"=jacka "Eia"=Leia. Hon gör rörelser till blinka lilla stjärna och imse vimse spindel, det är roligt att se att det händer massa saker och att det börjar komma många ord och saker hon gör, vi märker att hon förstår så mycket nu.
Vid 19 tiden nattades damen, hon somnade direkt! Mycket härligt!
Nu är det hockey som gäller!

Puss och Kram




mamma pappa barn träff på norraberget

Bästa Lina tog tag i att ha en träff med alla mammor och barn på norra idag. Så bra att du tog tag i det Lina!!! Vi ses så sällan nu, men såklart nu har vi alla, nästa, börjat jobba igen. Det är ju så roligt att träffas och se barnen, de växer massor mellan varje gång vi ses.
Vi träffades på Gullgården för lite fika först. Vi fick blöjor av Maria från pampers, tackar tackar :) Härligt, det kommer små paket från lite olika håll och det är toppen!

När fikat var över och barnen tröttnade på att vara inne så gick vi ner till lekparken och busade.

 Olle   Sigge   Agnes

 Mina älsklingar!

 Mille   Mille bjöd på plommon och vindruvor

 Milles pappa Benny bjuder Olle på vindrovor

En härlig dag!

Puss och Kram


En härlig lördag

Idag har vi gjort massor. Vi började med att åka till farmor och farfar, farmor ville nämligen få luggen klippt och jag hade en kakform som jag skulle hämta. Jesper skulle ut och springa så han släppte av oss hos farmor och farfar.

Det tog en liten stund sen tinade Leia och började röja. Hon far fram som en liten tromb.

  Leia lekte med vävstolen och alla olika spel

  Leia fick godis av farmor Wera

Sen ringde Jesper, han var på väg för att hämta oss. Vi åkte vidare till Alnö för att hälsa på och hämta lite kläder.

 här "degar" barnen, och Magnus :)

  Märta och Leia

  

Vi drack kaffe och åt muffins. Leia åt en sked med mat, sen var hon som en tromb även här. Jag och syrran surrade en massa och Jesper och Magnus fixade med nån xbox som skulle vara internet ansluten. Leia klappade kaninen, plockade blommor med Märta, fick massa godis av Märtaoch drog runt på en vagn. Full fart, det är ju så härligt att bara vara ute. Leia tycker om att bara vara ute och grejsa. Hon var vaken länge!

När vi åkte från ön så stannade vi på Max och köpte lite mat. Leia somnade i bilen och vi bar upp henne och la henne i vagnen så fick hon sova vidare.

När Leia vaknade så fick hon lite välling och vi åkte vidare till Krister, Therese och Liv för att titta på hockey. Det var länge sedan vi sågs och Liv hade blivit så stor.

   Liv och Jesper

   

Leia tyckte att Liv skulle ha napp :)

 mys!

Det var härligt, Timtå vann!!

Nu hoppas jag att det inte tar flera månader innan vi ses igen.

Tack alla för en härlig dag!

Puss och Kram





RSS 2.0