birsta och mellandagsrea....

Idag kom Linnea hit för vi skulle åka till Birsta och titta lite. Vi började med att shoppa nya skor till Linnea som gått runt i trasiga stövlar i -16. Knasigt! Så hon köpte snygga stövlar som är fodrade, mycket bättre när det är kallt. Sen bar det av in mot birsta city, jag tänkte att parkera nära en ingång är bra... så tänkte nog alla. Sen är det nånting mycket konstigt som händer när det blir vinter på parkeringen, ingen kan parkera. jag blir så less... snurrar runt runt runt.... suck... men tillslut så hittar vi en parkering! Massor med folk.. långa köer... Men jag köpte en liten nyårsblåsa till lilla prinsessan och en stickad tröja till mig själv, en rosa! Det är fruktansvärt svårt att gå i affärer utan att titta på barnkläder, typiskt bara att nästan ingenting i Leias storlek är på rea. Hoppas att det blir 70% på kläder snart, då blir det ny garderob i nästa storlek!!!!

Sen blev det lunch på Waynes, mycket gott och Leia var som en mask, hon är överallt hela tiden! Hon vill inte sitta i vagnen heller, hon ska absolut stå. Så söt min lilla ängel! Efter en stund av klättrande somnade hon sött i vagnen och vi mötte Lars och en kompis till honom och vi gick och drack en kaffe tillsammans. nice!

När jag kom hem såg jag att Leia har fått två tänder! Så nu har hon fyra!!!

Puss å kram

Leias första jul!

Vi började med lillajul 20 december hemma hos farmor och farfar. Där det blev julmat och mys med släkten Engman. Det var syster och hennes familj med Leias kusiner Carl, Nils och Märta. Min pappa och hans sambo Carina och hennes dotter Malin. Min kusin Martin kom också. Väldigt trevligt.
Tomten kom också och hälsade på, Leia gjorde ingte en min, men det var roligt med paket, framför allt så var det roligt med allt papper och snören.

 

Sen blev det jul! Mycket mysigt. Leia fick börja öppna några paket. Det var inte så jätteintressant. Det är inte så lätt att veta att det är rolig saker i paketen. Sen bar det av till Leias framor där vi fira tillsammans med Farmor Kerstin, Ronny och deras hund Monty. Leias farbror Fredrik och kusinerna Carmen och Vega. Även farbror Andreas kom senare på kvällen. 

Vi åt god mat och de större barnen blev otåliga innan tomten kom. Sen blev det full fart när tomten kom. Leia visade inte en min när tomten kom, paketen var inte intressanta, men oj vad kul det var att krypa runt bland papper och snören och olika paket.

   

På Juldagen var vi till Leias farmor igen och åt gott och Leia testade sin nya pulka och kännde lite på snön.

  

En underbart härlig jul!!

Kram alla!!


Vilken helg!

Lördag, dagen börjar vid 6 då Leia var mycket pigg och ville ha lite mat. Så jag tar mig upp ur sängen fixar lite välling och vi sätter oss i soffan, alltså vilka konstiga barnprogram som visas... är det det här Leia kommer att vilja titta på? Jaja... det får jag fundera på längre fram. Efter timme börjar lilla hjärtat gnugga sig i ögonen och det blir sängen nästa. Eftersom jag vet att det är en lång dag framför mig så hoppar jag ner i min säng och somnar. 8.15 vaknar vi igen, trött som få ber jag att få sova en kvart till.... dumt... å det får jag. 8.30 kliver jag upp, kastar på mig kläder, packar Leias väska, två mackor ner i rosten, hitta Leias kläder. Har sedan länge bestämt vad hon ska ha på sig, en tomteklänning med en tillhörande luva. Leia har haft luvan på sig några gånger här hemma och nu är den borta... jag letar överallt, den finns inte... sur blir jag! Tror hon skulle vara såååå söt med klänningen och luvan. Jaja... nu blev det bara klänningen.
Så iväg, in med allt i bilen vagn barn och allt som behövs. Vidare iväg och hämtar malin. Vi skulle vara på teatern 9.00, 9.00 står jag utanför hos Malin med andan i halsen. Hatar att vara sen!!!
På teatern var det massor med folk redan, det städas å fixades, så nu är pyssel 2009 strax igång. Julmusiken spelas pysslet framme degen på jäsning en bunt trötta ledare som dricker för mycket kaffe.
11 drar det igång 50 barn är på plats. vi startar med en lek som vanligt och allt flyter på hur bra som helst. Det är väldigt lungt hela dagen. Busig tjej

 Busar med favorit Tesen


13 drar jag och Leia iväg och äter lunch med min syster hennes man och hans lillasyster med man och deras lilla Hedvig. De är på visit från Uppsala och det är så sällan vi ses så det blev en snabb lunch och visade vår barn för varandra. Det var mycket trevligt. 14.00 var jag och Leia tillbaka på teatern. 14.30 startade ett fantastiskt luciatåg och sedan kom tomten. Poff var årets julpyssel över.

Jag tog med mig Leia och åkte hem, hon somnade som en stock i bilen, lägger henne i vagnen så att hon får sova.
Byter kläder och väntar på att Malin och Tesen ska komma och hämta mig. Sen bär det iväg ut på teatern igen där vi ledare plus styrelsen ska äta julbord tillsammans. Så vi pysslar med det och dricker lite glögg. Vi 18 tiden äter vi ett mycket bra julbort! Laxen är det bästa!!

När vi alla är mätta och glada så dricker vi mer glögg och pratar massa, det var himla roligt. Fick veta massa roliga nyheter. En helt fantastisk kväll, å jag fick med mig lax hem sen!

 Kajsa & Malin fundera på hur mycket en ölflaska väger

Tack alla för en härlig kvälll!!

Idag har vi varit hos Leias farm och ätit mat. Mycket goch trevligt. Leia busade hunden Monty, en väldigt sl hund som stog still när Leia ville känna. När hon var klar hade stora tussar i händern. Stackars hund.

Nu är det soffläge!

Puss å gonatt!


Norraberget

Igår träffades vi, 9 mammor med nio barnvagnar på stan för att sedan ta en promenad upp på Norraberget. Jag kan förstå att folk tittar när vi kommer i en karavan. Det var en tuff promenad upp, upp, upp... Kanske vore en bra idé att ta den promenaden lite oftare. När vi kom upp på berget gick vi på Gullgården och åt lunch och fikade. mycket mysigt. Leia kröp runt och upptäckte stället, vi hittade en korg med leksaker som Leia roade sig med.Hon passade på att visa sin fina tänder!          När vi gick hem passade vi på att ta en bild på oss alla, tyvärr var det inte så jättebra väder.
 
Det här med bilder va inte så lätt, tro jag måste skaffa lite expert hjälp på området.

Idag har jag och Leia varit på kalas, storkillen Enar blev 1 år idag.

Kram på er!

Måndag

Vad lycklig jag blir över människor som bara säger; Ja, absolut, ska bara äta först! Det räddade min kväll, och jag fick tillbaka energi och idéer. Tack Lars! Du är en pärla!

Sen blir jag minde lycklig över personer som saknar respekt. Det är så tråkigt speciellt när det drabbar många människor. Det ska jag ta tag i.. det ska lösas på ett eller annat sätt....

Nathaliegalan

Ikväll åkte jag, Leia, Tesen och Martina ut till Opalen i Njurunda för att gå på Nathaliegalan där bla Malin spelade med sitt band. En mycket trevlig kväll måste jag säga. Under kvällen delade Nathalies föräldrar ut stipendium till olika personer som det tycker har gjort någonting bra. jag står och pysslar med Leia när jag hör att de ska dela ut det sista, det går till Kvartersteatern och de vill att Kajsa ska komma och ta emot diplomet och pengarna. Jag tittar mig runt i lokalen, vem är det som ska kliva upp och hämta pengarna? Tittar på Tesen som sitter vid mig och frågar, de klan väl inte mena mig??  Tesen svarar att hon inte vet.. De ropar igen efter Kajsa, å det klickar inte.... Jag ser hur Malin vänder sig om och nickar mot mig, som att ja du ska kliva upp på scenen. Så jag tog med mig Leia ner och upp på scenen... jag hade verkligen ingen aning, kände mig som en fågelholk, de blörjade ställa frågor om hur många medlemar vi är och hur många barngrupper osv, kände mig helt tom, men svarade så gott jag kunde. När vi var klar och klev av scenen kom flera fotografer fram och ville ta bild på oss tillsammans alla som fått stipendium och Kjell och Jane. Ska bli spännande att se bilderna i tidningen imorgon, ser nog fortfarande ut som en fågelholk. Jag Martina och Tesen skrattade gott å det hela efteråt.

Nu ska jag pyssla med mitt pepparkakshus :)

ha de bäst!

En torsdag i en mammas liv

Idag har jag och Leia träffat mammor och barn. Varje torsdag ses vi och gör lite olika saker och pratar mammagrejer och annat. Väldigt trevligt har vi. Idag träffades vi vid sidsjön och grillade korv. Det var väldigt spännande att göra eld... vi var 7 mammor och det tog ca 1 timme att få ordning på den, men tillslut fick vi eld tack Johanna och Cattis, utan er hade vi nog fått ätit kallkorv. Jag lyckades såklart tappa mina vantar när vi gick till sidsjön så det blev väldigt kallt om händerna... Så väldigt typiskt mig! Jag glömde också min kamera hemma trist, kul att dokumentera allt!

När vi kom hem blev det middag för lilla tösen, ett bad och lite massage. Sen har hon krypit runt här hemma och hon reser sig upp överallt, hon börjar bli mer och mer modig och vågar släppa taget lite vid bord och andra saker hon står vid. Min stora modiga tjej!

Nu ligger hon i sin säng och sover. Jag ska strax baka pepparkakshus!

Ha det bäst!!!

Testar och ser vad som händer...

Så, nu har jag en blogg, efter lite tjat från det ena och det andra hållet. En kär vän tog saken i egna händer och skapade helt enkelt blogg till mig, Tack Jennie. Så nu ska vi se om jag blir fast i bloggträsket.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0