Söndag

Idag har vi varit och badat, det var sista gången på första kursen. Leia tycker verkligen om att bada, hon vill gärna själv vilket resulterar i massa kallsupar... men hon är lika glad ändå, tur är väl det. När vi kom hem var hon väldigt väldigt trött, ingenting som var riktigt bra. Men nu sover hon och jag hoppas att hon ska sova bra i natt.

Imorgon ska jag ringa förskolor, få magsår, träffa Anna-Karin och Einar och besöka kulturmagasinet, baka muffins till babysången, och ha teater med ungdomarna på kvällen. Blir nog en toppen dag imorgon....

puss å kram

Promenad runt Sidsjön och bad

Idag är vi riktigt pigga både jag och Leia, så jag tog och stoppa ner henne i vagnen, på med kläder för en ordentlig promenad. Tog hata-backen upp till Johanna och förbi där mot Sidsjön. Jäklar vad backen suger i benen och rumpan. Mycke härligt då jag inte kunnat träna nånting i veckan. Tog en rask promenad runt, Leia spanade på skidåkare, stavgångare hundar och annat spännande. När vi skumpade förbi backen somnade hon, så söt ögonen fladdrade lite sen sov hon hela vägen hem.

Efter middagen fick Leia ta ett bad. Hon är ju så modig som vågar stå i badkaret, men hon är jätteförsiktig och håller sig i kanten. Skum är också väldigt gott :) Va tvungen att fota henne lite...

 Vilken min!! Hur söt är hon inte????

  Skum är ju sååååå gott!!!

 Vilken sötis!!!!

Sen somnade hon gott i sin säng, mammas lilla älskling som snart är 1år.

Puss å kram

Det blir bättre och bättre

Känner mig väldigt mycket bättre idag, lite sträv i halsen bara men annars mår jag väldigt bra.
Jag och Jesper bäddade ner Leia för att gå ner på stan göra några ärenden på apoteket bla. Tror att det var väldigt bra att komma ut lite. Känner mig mycket piggare nu.
När vi gjorde oss i ordning kastar Jesper ur sig att du har en mindre rumpa, jag ser det när du är i profil :) Lycka, jag tycker själv att jag känner mig smalare och lättare på nått vis. Kan känna när jag tog på mig min jacka också att den inte sitter lika spänt över mina höfter. Det är så roligt och jag känner mig så sporrad! Hoppas att jag snart är i den form jag vill vara så jag kan köpa nya kläder, speciellt nya snygga jeans vill jag ha.
Jag har köpt hårfärg idag, ska börja göra det lite ljusare igen tänkte jag. Så ska jag ta å klippa mig snart igen. Känns fantastiskt!!

 Leia i pappa Jespers glasögon.

Puss och kram

pannkaka

Idag har Leia varit feberfri, jätteskönt. Men hon har fortfarande en jobbig hosta och hon snorar massor. Så det blev inget babysim idag. Tråkigt, men älsklingen går före allt!

Det blev pannkaka, eller pangkaka som Tony säger, till middag idag. Pappa Jesper visade sina färdigheter;

 Vad han kan!!

Leia tyckte det var toppen gott med pannkaka.

 

Vi har haft en riktig hemmadag, det är skönt ibland att inte göra nånting. Nu hoppas jag att hostan ska försvinna snabbt!!

Puss å kram

en dag i febernstecken

Leia har fortfarande feber, inte lika mycket men oj vad hon är snorig och hostar.
Vi har tagit det väldigt lungt idag. Leia har sovit i flera omgångar och knappt ätit nånting, spottar ut det mesta. En liten banan och nån klyfta mandarin har hon fått i sig. Har försökt med välling men det har inte heller varit så populärt. Vi gick ner en sväng på stan lilla familjen för att bla gå på apoteket. Leialus somnade ivagen och sov korta stunder. Det blåste så fruktansvärt kallt så det blev en tur ner gjorde det vi skulle och gick hem.
Sen åkte Jesper och köpte semlor, oj vad gott! Så det blev kaffe och semla!

Jag och Jesper har varit riktigt pyssliga idag och gjort lammgryta i en lergryta, det blev väldigt gott så nu har vi planer på att göra fler grytor. Gott!!

Leia åt en hel flaska med välling nu innan hon skulle sova. Så himla skönt. Hoppas att hon sover riktigt bra och är feberfri imorgon. Snoret och hostan kommer hog att hänga kvar ett tag skulle jag tro.

Nu ska jag heja på Anja och dricka lite vin.

hitta så fina bilder på Leia sen i somras...

 

åsså en cooling..



Puss å kram

Feber...

Leialus har feber igen. Tänk hon har varit så frisk, lite snorig och bara lite feber, men nu har hon verkligen fått ordentlig hosta snoret rinner och hon har varit uppe i 39graders feber. Hon blir så stilla min lilla älskling. Hon som är som ett yrväder vill bara bli buren och sitta stilla i knät. Hon har svårt att komma till ro när hon ska sova och när hon väl somnat då hostar hon vaknar skriker och så får man börjaom igen. Inte lätt, önskar att jag kunde ta hennes hosta så att hon kunde få slippa den. Önskar också att jag kunde förklara för henne att det kommer att gå över och att hon kunde säga hur hon mår.
Men hon är vansinnigt söt, man ser på hela henne att hon inte är pigg, men det bara lyser om henne ändå och hon sitter och skrattar åt ett snöre på min tröja. Mitt hjärta bara smälter!
Nu sover hon igen, hoppas att natten blir lugnare än vad den var.

Puss å kram


Blingo

Idag kom Sara och visade Blingokläder. Jag hade bjudit hem torsdagsgruppen och några till. Så det var 6 mammor och små barn på plats. Det blev fullrulle med alla barn. Fin fina kläder det blev en tunika och ett par byxor till Leia, hon kommer att bli sååå söt!! Vi fikade och surrade, det var en mycket trevlig dag.

Om jag va rik skulle jag köpa massor! Speciellt det gröna! Hoppas jag får lön i höst, då kan man faktiskt köpa lite sånt fint sen.

Sen hann jag med ett spinningpass också. Attans vad jag tog i! Känns så skönt!

Puss å kram


Funderingar...

Nu vill jag veta!!! Jag vill veta vad jag ska göra i höst. Jag vill verkligen jobba!!!!

Tycker det är så mycket som måste funderas på, dagar som ska räknas och räcka, lever på luft känns det som ibland, för rik blir man inte av att vara hemma. Jag vill vara hemma så länge som det går och nalla så lite som det bara går på Jespers dagar.

Måste också fundera på vilken förskola min lilla prinsessa ska gå på, måste ringa och kolla lite, men det dyker alltid upp nånting så att det drar ut på tiden. Måste göra det imorgon.

Om jag inte ska jobba i höst vad ska jag plugga då? Vad är bäst?

Just nu vill jag att nån bara ska peka åt vilket håll jag ska gå, just nu vill jag inte behöva fundera så mycket. Vill bara njuta av att vara hemma med min älskling. För att kunna njuta av det så behöver jag få lite svar på hur framtiden ser ut. Hoppas det är snart.

puss å kram

Helgen

Fredagens middag slutade hängandes över toa... Vet inte om det var maten som var dålig eller om jag fick en släng av magsjuka. Kul var det inte iallafall...

Det värsta var att jag och Jesper skulle på lördagsspa på södraberget och äta middag och sova kvar där. Leia skulle sova hos Malin och Tesen. Men allt blev inställt. Jag låg i sängen fram till 15 och sov och drack vatten. När jag äntligen tog mig upp ur sängen blev nya hållplatsen soffan. Jesper åkte iväg och köpte pizza, jag åt nästan en halv. Skönt att det blev på en helg när Jesper var hemma så att jag kunde ligga i sängen hela dan, vet inte om jag orkat ta hand om Leia och må som jag mådde.
Vi ska skynda oss och boka en ny helg och fixa barnvakt så vi kan få ha lite lyx tillsammans.

Idag när jag vaknade hade jag en fruktansvärd huvudvärk. Så jag tog två alvedon och drack lite kaffe och huvudvärken försvann. Sen har jag mått prima hela dan. Är så sugen på att få ordning hemma, började pyssla lite med blommor och sånt, men då vaknade Leia och det blev lunch istället.
Sen bar det iväg på babysim, Leia tycker verkligen om att bada!

     

Vi övade på att dyka, just nu övar vi med att hälla vatten över huvudet innan det är dags för dyk under vatten. Vi tränade på olika grepp också, barnen får lära sig att hänga vid kanten, vi fick också träna mer på att flyta med ring, Leia sparkade mycket bra idag. Vi fick lära oss ett nytt grepp för att få barnet att hänga på ryggen, Leia fick hjälpa Sara att visa hur vi skulle göra, alltså, hon är det sötaste barnet i världen!!!

Tycker verkligen om att bada med lilla tösen. Det kommer vi att göra ofta! Vi har anmält oss till nästa kurs, det ska bli kul!

Puss och kram

Bus med kusin Märta

Idag bar det i väg till Alnön till moster Linda och kusin Märta.

 Leias kusin Märta.

Har märkt ett tydligt personlighetsdrag hos min lilla prinsessa, hon vill vara nära nära när vi kommer till en ny plats. Men efter en stund är det full fart framåt! Hon kröp efter Märta in på hennes rum och hade ingen fundering på vart jag var. Det tycker jag är så skönt när hon sticker iväg och grejsar.
Sen tog vi en lång promenad jag och Linda i det fantastiska vädret. Sen blev det fortsatt kusinbus. Vi drack lite kaffe och åt lite bullar och kakor. Leia vill verkligen ha allting som jag har, framförallt om det går att äta.

Vi var på Bite Line och åt middag idag. Krister, Therese, Per, Linda och deras lilla Arvid var med, (å knodden i Therese mage såklart) vi träffades 19, då brukar det vara sova dags för Leia. Men hon höll sig vaken och ganska nöjd faktiskt till 20.30. Jag är så mätt! Åt en burgare idag, orkade inte hela och blev nästan ännu mer mätt när jag gick hem.. konstigt konstigt.

Nu är det soffan som gäller med lite kaffe. Skönt avslut på en härlig dag!

Puss å kram

Mys med Liam och Alvin, och deras mammor såklart!

Idag tog vi oss en promenad hem till Sarah och Liam. Jag, Leia, Annelie och Alvin var bjudna hem dit på lunch.

 Leia tycker att det är spännande när Liam äter lunch

  Leia och Alvin leker med Liams saker. Det låter och är spännande!

Efter att mammorna var mätta i magen av köttfärspaj och kladdkaka, barnen utsövda och mätta i småmagarn tog vi och packade ihop oss och åkte ut till Alnö för att bada lite.

  

Full fart i badet, Leia är en liten fisk. Hon tror att hon kan simma, hon gjorde flera försök att ta sig iväg själv och det slutade med en å annan kallsup :)

En underbar dag!

Sen har jag varit med Tesen ikväll, vi har planerat och skapat karaktärer och funderat på ljus och ljud och massa andra saker inför ungdomsföreställningen vi jobbar med. Tack för ikväll!!

Puss å kram


Sushi

Idag var jag och Leia ner på stan och träffade Therese och Cleo. Vi har pratat länge om att träffas och gå på kyrkis, men oj vad tiden bara springer iväg och ibland är det jobbbigt att hinna med :( men nu äntligen har vi fått till en tid som passar. Vi hade bestämt träff på stan för att äta lunch innan kyrkis och det stog sushi på menyn. Vad gott det var!! Hade nog kunnat ätit hur mycket som helst!! Nångång ska jag lära mig att göra sushi själv.

Sen knatade vi iväg till kyrkis. Där träffade vi Johanna och Kalle, Emelie och Alma, det var mysigt att pyssla lite där med lite andra saker och träffa lite andra barn och andra föräldrar. Vi kommer att gå dit flergånger helt klart. Tror att Leia kommer att tycka att det är roligare och roligare ju äldre hon blir.

Sen när vi kom hem åt Leia middag och risifrutti med banan till efterätt, lill gosan åt allt! Tror hon kommer att bli en biff!! Sen har vi promenerat fram å tillbaka i lägenheten. Det är sån stor skillnad nu, hon vill gå precis hela tiden. Jag undrar om hon kommer att gå innan hon fyller år. Det ska bli spännande att se.

puss å kram


Jox

I fredags åkte vi ett gäng från teatern till Kramfors för att titta på revy, Tony och Sussie är med så det är alltid skoj att titta. Har väl aldrig skrattat så mycket som när Tony kliver ut ur ett ägg och är en kyckling! Världens sötaste Tony. Det var jättehärligt att komma iväg lite, drack också två glas vin, jag och Tesen hade fest ;)

I lördags åkte Jesper till Vemdalen med några kompisar så jag och Leia hade en härlig dag tillsammans. Även om det kändes i kroppen att det blev en sen kväll på fredagen. Vi tog en lång  promenad i all snö, det var som ett träningspass att ta sig fram på dåligt plogade vägar med vagn. Men mysigt var det. När vi kom hem sov Leia och kors i taket att hon inte vaknade när vi kom innanför dörren.
Sen kom Tesen, Leia satt och åt lunch, hon fick hallon och bananpuré till efterrätt... det såg ut som ett blodbad iköket. Leia tycker väldigt mycket om att kladda med all mat och även efterrätten. Så efter maten blev det ett bad för lilla damen. Hon fick badskum, och det skulle hon absolut smaka på, hon såg så rolig ut när hon hade ett lite skägg och det kom bubblor ur munnen på henne.
Sen hade Tesen och Leia massa bus för sig, Leia älskar sin Tesen som får henne att skrika av skratt bara hon tittar på henne! Det är helt underbart att se!
Sen kom Malin och vi beställde mat och vi tittade på Melodifestivalen och drack vin. Det var fantastiskt mysigt och vi skratta så vi gränt i blad och tyckte att vissa saker bara var konstigt. Det är alltid roligt att surra massa och jag tycker det är så skönt att man kan prata om allt!
Jesper var en trött kille som somnade 21.30 :) Jobbigt att åka till fjällen. Malin och Tesen var kvar till 02.30 puss å tack för en fantastisk kväll!

På söndag var det babysim på schemat. Det var jättehärligt väder så vi tog en tur ner på stan på förmiddan och bara strosade. Sen åkte vi till Matfors för att bada. Vi tränade på att hålla i kanten, Leia var inte så jätteimonerad så vi få öva mer på det. Vi tränade också på dykkomando, har märkt att det kan vara lite svårt att få Leia att titta på mig när jag ropar hennes namn, kan bero på att det är massor med barn och föräldrar i vattnet och att det är mycket att titta på i badhuset och ljudet är ju lite annorlunda, det ska vi också träna på. Annars tycker hon om att bada, hon myser verkligen i vattnet. Vi anmälde oss också till nästa kurs.
Sen blev det natt och Leia tyckte att hon skulle vara vaken mer än sova den natten... mycket jobbigt... Ibland förstår jag inte, hur kan hon vara så pigg mitt i natten???

Måndag blev en jobbig dag eftersom det blev lite sömn på natten, men jag tog mig iväg och tränade en sväng, mycket skönt. Sen var det dags för teater med undomarna. Leia fick följa med eftersom Jesper jobba kväll. Trodde det skulle bli tufft för hon var så trött innan vi kom iväg. Men när vi var på teatern kröp hon runt och höll låda :) Tesen busa med henne så hon blev helt tossig. Jag måste säga själv att jag var mycket smart som tog med mig pyjamas till henne och bytte till det när vi hade paus. Sen fick hon åka baby björn, bråkade en stund sen kom hon till ro och somnade. Söt knoppen! Det är så skönt att hon kan somna så :) Hon vakna när jag tog på henne overallen och somnade igen i bilen. Körde hem Tesen och hämtade Jesper på jobbet. Trodde hon skulle vakna i det kritiska momentet från bolstol till säng, men det gick jättebra! Hon vaknade 01.30, åt välling och somnade igen. Sen vaknade hon några gånger och jag stoppade in nappen och hon somnade fort om. Så skönt!

På tisdag morgon vaknade hon 07.30, helt otroligt 06.00 brukar annars vara en bra tid att vakna tycker Leia. Jesper jobbar kväll så när han klevupp gick jag och la mig igen och sov en stund till, så himla skönt! Sen kom Jespers mamma på besök, hon hade med sig en docka hon hade när hon var liten som Leia fick. Vi fikade lite sen var det dags för mig och Leia att ge oss iväg för att möta Johanna och Kalle och gå ner till kyrkan för babysång. Det är ju så roligt nu med alla barn som kryper och ålar sig fram i en hög på golvet. Vi var i kyrkan idag och övade inför söndag när det är familjegudstjänst, tyvärr kan vi inte vara med. Men Leia tyckte det var spännande och mycket att titta på. Sen blev det fika i kyrkanshus. Alltid trevligt att prata med alla mammor. Idag blev det lite förlossningsprat. Tycker att det är intressant att höra hur det var för andra och tycker om att prata om hur det var. Har nog fortfarande behov att prata om det :)
Jag hann hem och träffa Jesper lite innan det blev dags för honom att åka på jobbet. Leia somnade 19.30, hoppas på en till bra natt.
Idag har jag också bokat lördagsspa på Södraberget. Jag och Jesper ska på spa och bara mysa, 3rättersmiddag och sova på hotell och hotellfrukost på det. Det kommer att bli underbart. Leia ska vi låna ut till Malin och Tesen, tror att Leia kommer att älska det!
 
puss å kram

Sjukstuga

Efter magsjukan kom febern, uppe i 39,1 som mest. Så vi gjorde inte mycket i helgen.
På lördagen kom Linda (min syster) Magnus och dera lilla dotter Märta och hälsade på en sväng. Leia var fortfarande lite febrig och var ganska lugn. Jag tog och bakade en kladdkaka på recept som jag fått av Jocke, den blev kanongod! Det blev bara en liten bit kvar. Märta byggde koja och lekte med Leias saker. Leia tyckte det var mycket spännande och kröp runt på golvet och spanade på vad Märta hede för sig. Ska bli så roligt sen när Leia är lite större och kan vara med lite mer. Tror att de två kommer att ha mycket roligt tillsammans.

I söndags skulle vi ha varit på babysim, men Leia hade fortfarnade lite feber på morgonen så vi hoppade över det. Vi passade på senare på eftermiddan att åka till Ica i Birsta och storhandla. Skönt att ha mat hemma.

Natten mot måndag åkte Jesper på magsjuka, så han var hemma måndag och tisdag.

Måndag kväll var det dags att ha ugdomarna igen, första repet med manus. Mycket kul och jag tror det kommer att bli riktigt bra. Leia fick följa med dit, hon är ju så rolig när hon efter en liten stund vågar krypa iväg. Hon kryper runt bland ugdomarna när de repar och ungdomarna har stort tålamod med henne.

Tisdag är babysångsdag. En mycket mysig aktivitet. Igår skulle jag ner på stan för att köpa två böcker, har ingenting att läsa, men nu klarar jag mig nog en stund. var tvungen att köpa nya vantar också, mina vita med tillhörande mössa är spårlöst försvunnen... Leia vaknade när jag tog vagnen från balkongen vid 12.30, sen var hon vaken... hela tiden när jag var på stan låg hon och tittade så när vi kom till babysången började hon gnugga sig i ögonen. Det var mmycket gnäll från henne hela sångstunden, sen fick hon lite mellis och hon orkade en liten stund till. Hon somnade snabbt i vagnen när vi gick hem och hon sov en bra stund på balkongen när vi kom hem.
Det är roligt nu när alla barnen börjar bli lite större och de kryper till varandra och tycker att det är roligt att träffas. Man ser hur glada de blir när de träffas.

 Leia och Max leker efter sångstund på kyrkanshus

Idag träffades vi alla mammor på filmstaden 11.00 för att gå på barnvagnsbio. Det var jobbigt, tror att det är en bra aktivitet när man har ett litet barn. Leia hade inte tålamod alls för att sitta still så länge. Så vi satt i 15 minuter kanske, sen värmde jag lite mat till henne, tänke att hon kanske somnar, men det gjorde hon inte... Hon gick runt i hela salongen upp och ner för trapporna och spanade på spännande lampor som lyste efter golvet. Efter halva filmen var hon väldigt trött, men hon hade ingen ro till att somna i min famn. Så när filmen var slut och jag la henne i vagnen tog det inte många minuter för henne att somna, sen sov hon över 2 timmar.
Det var väldigt skönt att hon sov, för jag fick en ruskig huvudvärk när jag kom hem från bion, så jag fixade lunch och lite kaffe. Då släppte huvudvärken.

Fick ett fantastiskt ryck idag och har lagat mat till Leia, har gjort en tomat och basilika sås som kan användas till köttbullar eller bara som pastasås eller annat, som nu ligger i frysen. Har också gjort en kyckling och champinjon stuvning, typ, den blev jättegod! Den går att äta som den är eller till ris blir den nog toppen. Känns skönt att ha lite mat i frysen igen. Ska göra fiskbiffar också, men det blir imorgon.

Har också varit på spinning, hur skönt som helst, ett jättebra pass var det, tittade inte på klockan så ofta :)

ha det bra

RSS 2.0