Stugan, Stormyråsen 26-31 juli

I måndags tog vi och åkte upp till stugan som ligger i Stormyråsen strax innan Kramfors. Innan vi åkte upp stannade vi i Birsta för att bla köpa en flytväst till Leia och en lite pool som hon kunde plaska lite i. Vi hade lite otur med vädret och det var grått och regnigt mest hela tiden, men det är ändå skönt att komma iväg lite och inte göra nånting alls. Vi tog en tur in till Kramfors köpte ett par överdragsbyxor till Leia och var in på Dollar store för att göra några fynd... men det blev just inga fynd... :(
Vi har tagit det väldigt lungt alla dagar och Leia har pysslat på massor, toppen har det varit.

Leia har badat i sjön för första gången, det var lite varmare än i havet. Hon har också varit med och åkt i en eka för första gången... det var roligt en liten stund.

Jesper fick upp 5 rödingar och vi åt upp 3st i torsdags, fantastskt gott och vi hat två som ligger i frysen här hemma. Jespers moster (ingift ) Gitt kom upp på onsdagen och har varit med oss där uppe. Leia har också upptäckt blåbär, hon knatade runt i riset och plockade själv.

Smarta Kajsa tog med ena kameran upp till stugan, vi hann få några bilder första dan sen dog batteriet efter det blev det fotografering med mobilen så bilderna är väl inte toppen men här kommer det några.

  Leia tyckte det var jätteskoj med flytväst...

 redo för en tur på sjön

  Badbilder från poolen

 Bad i sjön med pappa

Lite blandat

   

Puss och Kram


Less idag...

Dagen började fantastiskt med att jag och Leia tänkte ta en promenad när Jesper skulle ut och springa, men hissen tyckte att den inte skulle fungera... är så fruktansvärt less på våran jävla hiss!!!!!! Vet inte hur många gånger vi ringt och felanmält den och förra veckan var det en av grannarna som satt fast i den i 40min... är livrädd varje gång jag ska åka att vi ska bli fast. Förra veckan kom tydligen ordniarie peronal på KONEhissar tillbaka efter semestern så nu har de beställt nya delar, men man undrar ju hur lång tid det tar innan dom kommer. Så det blev en tur till lilla lekparken som ligger mellan husen. Vi gungade ite, men Leia är inte så intresserad så långa stunder så hon drog iväg på lite upptäcktsfärd här i krokarna. Jag följde bara med och det är ju så roligt att se vad hon hittar på för roligt på vägen. Vi gick ner till affären och köpte våffelmix och jordgubbar. Sen gick vi hem och gjorde våfflor till lunch med färska jordgubbar och grädde, det var mycket gott!!!

Har varit så ruskigt rastlös idag, bara därför så är alla bortresta eller upptagna med olika saker så jag har inte haft nån att åka och hälsa på och ta en promenad ner mot stan eller nånting sånt går ju inte heller när hissen inte funkar. Så jag har varit lite less... Hade jag haft lite pengar hade jag åkt på Birsta för att shoppa lite grejer till Leias rum :)

När det blev dags för middag gick jag och Leia ner på affären och Jesper började med maten. Leia gick alla trappor ända ner till affären, duktig tjej! Sen tog hon nästan alla trappor upp igen.

Nu är jag mätt och glad, dricker en öl och Leia sover i sin säng!

På måndag åker vi till stugan några dagar bara för att vara och äta gott och grilla och massor med bad hoppas jag.

Skönt att få skriva av sig lite.

Puss och kram

Äventyrsparken och tebjudning

Idag har det varit kallt, bara 18 grader... hahaha... lite bortskämd med värme är vi nu.
Vi åkte bort till Äventyrsparken. Planen var att ta en promenad bort, men hissen fungerar fortfarande inte :( och det är lite väl bökigt att dra vagnen ner och sen upp för alla trappor. Fruktansvärt irriterande, känner mig lite instängd här hemma.
Det var ganska många som var där och lekte. Så det var full fart.

   

   

   

Sen åkte vi hem och hade lite tebjudning inne hos Leia, vill verkligen ha ett bord dit in...

 

En mysig dag med familjen. Vi köpte pizza till middag, gott.

Leia har börjat mysa med kuddarna och filtarna som vi har i soffan, hon lägger sig och myser och läser en bok eller bara joxar. En riktig lite goklimp är vad hon är! Strax före 20 gick vi och borstade tänderna läste saga drack välling och sen sov Leia. Så skönt när det är sånnna nattningar, både för henne och för oss.

I natt sov hon hela natten inne hos sig, 06.30 hämtade jag henne och hon drack välling och somnade om. När vi klev upp så testade vi pottan för första gången och hon kissade! Är mycket nöjd och hoppas att hon kommer att göra det igen!

Puss och Kram

Drakborgen

Idag var jag iväg på spinning, 9.30-10.30 en bra tid, skönt att få det gjort. Fruktansvärt varmt var det inne i salen 80% luftfuktighet... hade inte den bästa energin men det var mycket skönt ändå.

Efter lunch och liten lur för Leia så tog vi och åkte iväg till Drakborgen. Det var ett tag sedan vi var där och Jesper har aldrig varit där, så det kändes som en lite mysig aktivitet. Kan säga att det var många som tänkte samma sak. Kan ju bero på vädret, regnet har hängt i luften hela dan. Det var fantastiskt varmt och mycket folk. Leia var inte alls så imponerad först. Hon ville inte vara på golvet själv utan ville bli buren hela tiden.
Vi satte oss ner vid lilla rutschkanan och hon gungade på en drake en stund, då tinade hon och började busa runt lite.

  Jesper och Leia i stora rutschkanan

  Leia å draken

  Jesper och Leia busar

   

   kan själv..

   i farten

Sen tog vi en glass och kaffe paus

   

Sen busade vi en stund till, Leia åkte lite mer rutschkana med pappa och lekte i lilla huset, men roligast av allt är nog de mjuka bollarna som finns där.

 

Vet inte vad som hände med skärpan på vissa bilder... inte min bästa fotografering :)

Vi har också fixat färdigt med Leias rum. Nu är golv färg och lister på plats! Blev jättebra! Vi har också målat hennes säng vit, blev otroligt mycket finare. Nu är vi på jakt efter lite inredning och det är inte det lättaste. Hittade en fin trasmatta som farmor gjort till mig, rosa och grön är den så den passade kanon. Hittade också ett par gardiner i källaren som jag köpt för många år sedan, rosa såklart ;) de blev också jättebra! Vill ha ett runt bord med pallar till, ett som passar bra att ha lite tebjudning kring och pyssla. Vill också ha en fin garderob. Sen ska det upp hyllor tavlor krokar och annat kul. Har hittat en bokylla som vi ska köpa också.
Hon sov sin första natt där igår, det gick bra. Hon vaknade som vanligt mitt i natten och fick komma in till oss, ska testa lägga henne i sin säng inatt och se om det funkar. Det är i alla fall mycket skönt att kunna krypa ner i sängen och kunna läsa utan att behöva smyga.

Vi har betalt första delen på resan också, så nu känns det verkligen som att vi är påväg! Underbart!!!!!

Puss och Kram


Idag har det hänt massor!

Blev lite sovmorgon idag 9.20 tyckte Leia att vi skulle vakna idag. Vid frukost tyckte jag att Leia såg annorlunda ut runt munnen det såg ut som ett munsår. Så jag rinde vårdcentralen för att höra vad man kan göra, blev skickad till BVC och de sa att det nog är svinkoppor och att det finns en salva på apoteket som vi kunde köpa. Så jag och Leia drog ner på stan för köpa denna salva. 

Sen gick vi upp till Theo som var värd för ett trippelkalas idag, han Agnes och Mille hade kalas tillsammans. Olle kom också som också fyllt år den här veckan, så det var många kalasbarn idag. Jag trodde Leia skulle somna när vi gick dit, men icke!! Så hon fick vara med en liten stund. Efter ett tag ville hon vara med och leka med alla barnen så jag gjorde ett nytt försök att lägga henne. Men inte gick det den här gången heller... Så vi fikade lite och hon fick röra sig lite, men vi blev inte kvar så länge. Inte så kul om nått av barnen blir smittat...

 Leia, älsklingen!

 Delia med mamma Josefin

 Cattis och Olle

 Agnes

  Theo

Nu rymmer vi.. (Mille, Leia och Theo)

   

Söt pruppar!
Alma var också där med både mamma och pappa.

När jag gick hem så somnade såklart Leia i vagnen direkt! Så typiskt!

När Jesper kom hem från jobbet, han har äntrligen SEMESTER, så gick vi ner på stan för att kolla resor. Vi har tänkt åka till Thailand 26 december till 10 januari, vi har letat en massa på nätet men tänkte ändå att vi går ner och spanar lite. Så nu har vi bokat resa!!!!

http://www.fritidsresor.se/resa/thailand/phuket/kata-beach/serene-resort/?season=sommar-2010

Hit ska vi åka!!! Vad jag längtar! Nu gäller det att spara pengar!

Puss och Kram


Feber och yatzy

Imorse vid 6 vaknade Leia och gnällde lite, jag tog över henne till vår säng och hon var het som en kamin och hade spagettiarmar.... knoppen hade fått feber. Försökte med lite välling med det ville hon inte ha. När vi klev upp och åt frukost åt hon lite gröt, sen resten av dan har det varit vatten, festis, banan och lite risifrutti som vi fått i henne. Hon har sovit i flera omgångar inte så länge dock. Jobbigt med feber i den här värmen. Dessutom har hon helst legat på mig och sovit så det blev hysteriskt varmt vissa stunder.

   

Hon var på gott humör vissa stunder, lilla prinsessan!!!

Efter middan åkte jag ner till Malin och Tesen. Tesens syster Jennie var där och fixade naglarna på Tesen, mycket fina blev de. Malin fick också super fina naglar, så sommar fräscha ;)

Sen tog vi och spelade lite yatzy... helt hysterisk! Jag lyckades få in en yatzy!!! Men kom sist ändå! vi var lätt galna alla tre och jublade så det ekade mellan husen, hoppas alla grannar har semester...

Fick med mig två böcker, så nu har jag lite läsning. Ska testa en ny författare och se om det är nått för mig.

Hoppas hjärtat sover bra i natt och är piggare imorgon. I morgon ska jag fixa presenter för på fredag är det dags för kalas. Agnes, Mille och Theo ska ha kalas tillsammans.

Puss och Kram

Berga

Idag åkte jag och Leia med pappa och Carina ut till Berga. Det var inte alls lika varm som igår, det blåste och var disigt. Men vi träffade massa folk där. Precis där vi la oss på stranden låg Nina och Milton sen kom Sara Bylin (?) och Sara, Jennie och Milo. Så det var roligt att Leia hade några kompisar och det är alltid roligt att träffas!!

   

 

  Leia och morfar

Leia åt av Milos goda lunch och Milo blev sugen på Leias kalla korvar och festis. Härligt att maten alltid ser godare ut hos andra. Innan dagen var slut så hade Leia också varit på Miltons pannkakor. Söt knopparna. Jag försökte få Leia att sova i Miltons vagn, men hon vägrade! Så hon somnade i bilen när vi åkte hem och sov sedan i nästan 2 timmar.

Efter middan så åkte vi upp till Sidsjön, Jesper sprang ett varv och jag och Leia badade. Så det blev en riktig badardag idag. Kan säga att hon somnade fort efter vällingen nu ikväll.

Puss och Kram

På besök hon Annelie, Roger och Alvin & tropisk värme!!

Vi tog en tur till Annelie och Alvin för att hälsa på lite och bada i deras fina pool. Pappa Roger har semester och var också hemma, han pysslade massor i trädgården.

  

 

Vi var väldigt imponerade jag och Annelie att vi lyckats få barnen att sova samtidigt! Tror aldrig det hänt förut!

Vi åkte hem vid 15 tiden och åt lite middag. sen tog vi en tur ut till Junibosand. Mamma och anders har sin sista semestervecka och de har verkligen fått kanon väder!
När vi kom ut var de ute på klipporna så vi promenerade ut dit. Vi lät Leia doppa fötterna sen badade hon.... har aldrig sett någon bada på det viset. Hade vi släppt henne hade hon gått rakt ut i havet och blivit bort spolad... Men hon tjöt av skratt när vi badade med henne.

   

   

Hon ville inte alls lämna vattnet, hon ville bara ner så fort vi tog upp henne så skulle hon i igen. Våran lilla fisk.
sen stannade vi nere vid stugan en sväng. Vi gick ner till lilla affären och köpte röktaräkor och rökt sik.

 leia och mormor

Vi blev kvar tills klockan var över 21, Leia busade på och lekte och var på toppen humör. Hon somnade fort i bilen och sov hela vägen hem. När vi kom in till stan och såg en termometer  så var det 27 grader varmt!!!! helt otroligt. Det var en fantastiskt härlig kväll. Vi la Leia i sängen när vi kom hem och hon fotsatte sova, väldigt skönt!
vi gjorde en god smörgår med rökta räkor på.

Puss och Kram



Söndagsmys med familjen

I söndags efter att vi hämtat Leia hos pappa och Carina så tog vi en tur upp på Norra berget. Det var skönt att komma ut lite och bara mysa på. Leia fick åka linbana med pappa, hon sa inte ett ljud.. så jag är inte så säker på att hon tyckte att det var så jättekul. Men sen grävde vi i sandan och tittade på fåren.

  

  

Sen tog vi en tur till Leias farmor och plockade lite rabarber.

   

Sen åkte vi hem och badade, mycket härlig dag.

Puss och Kram

Gatufesten Lördag

I lördags var jag ner på stan föreställande Pippi Långstrump. Alltid väldigt roligt att hoppa runt och bara vara busig och tokig med barnen. Det var barnkarneval från Hamnträdgården upp till 'Pipelinescenen. Det var fantastiskt roligt träffade många söta barn som tyckte att Pippi var spännande bla söta Milo och bästa Axel. Jag jobbade på och vid 13 tiden packade jag ihop och begav mig mot torget och träffade pappa och Carina som följde med till Memento där jag skulle träffa Jesper, Leia, Krister, Therese och deras lilla Liv skulle komma och äta lunch.

  

Vid 14 tiden kom Krister, Therese och Liv, precis då bestämde sig pappa och Carina för att gå hem och de skulle vara barnvakt till Leia på kvällen och natten så de tog henne med sig i vagnen. Vilket lyx att vara barnfri när man äter lunch.

 Krister och Therese

   Liv

Vi hade en väldigt trevlig lunch.

Sen gick vi hem och gjorde oss i ordning och jag gick bort till Malin och Tesen.
Fantastiskt kul som alltid. Vi ramlade in mot stan och hamnade på Daltons och drack några öl. Sen Drog vi ner mot scenen vid ån för att titta på Mustasch, sen när vi skulle upp mot daltons igen gick det inte att komma in i nått tält vid torget. Så vi gick tillbaka ner mot ån och tog en öl där. sen var jag ruskigt hungrig och vi gick till den wookade älgen. Så himla gott!!! Jesper kom också dit och efter det gick vi hem. Nöjd å glad.

Så nu är årets gatufest över. Fort gick det!

Puss och Kram

Kalle 1år!

I onsdag var det kalas för Kalle som fyllt 1år! Kl 13 var det dags att fira, vi hade tur med vädret och kunde vara ute.

 kalaspingla

 Cattis och Olle var på plats för att fira, de är även nyblivna husägare!

1-åringen

   

Efter kalaset åkte jag ut till Alnö för att lämna Leia hos min syster. Planen för kvällen var Gatufest!
Det gick jättebra att lämna Leia och det gick kanon hela kvällen natten och dan fram tills vi kom och hämtade henne igen. Hon är en så härlig liten tjej som älskar att bara springa omkring och joxa.

När jag kom hem efter att ha lämnat Leia gjorde jag mig ordning snabbt och gick med raska steg mot Malin och Tesen. När jag äntligen satte mig på deras balkong och bara kunde slappna av och dricka lite vin kommer stora överraskningen: Linnea Burefjord kom ut på balkongen!!! Så himla kul att hon kom hem för att vara med oss lite på Gatufesten. Vi ramlade in mot stan åt på Memento som hade riktigt bra mat och gick sedan över till Daltons för att fortsätta drick öl och bara ha det bra. Det var en fantastisk kväll och den avslutades med en wookad älg! En helt fantastiskt rolig kväll!!! Tack alla!

Puss och Kram




mer från storstensjöbodarna...missade viss ett gäng bilder.....

Måste lägga in fler bilder från storstensjöbodarna...

 bästa farfar spelade

 Hela familjen Sundberg, Magnus, Märta, Nils, Linda och Carl

 Leia tyckte hon skulle vara uppe hela kvällen

    en fantastisk kväll vid sjön




Storstensjöbodarna

Helgen efter midsommar åkte vi till Stortensjöbodarna. Det är en fäbodvall som ligger i närheten av Holm, vi har släktingar på Engmans sida som höll till där förr. Bodarna har byggts upp på samma ställe som de stog. Vi åkte upp för att sova där en natt och dagen efter så skulle det vara hemvändar dag.

Vi började resan hos farmor och farfar där vi sedan gemensamt åkta upp till Stortensjöbodarna. Vi stannade till i Österström för att äta lite lunch som farmor fixat och titta lite.

 Magnus, Märta, Jesper och Leia

 mina älsklingar

 Leia och Nils leker med kottar

 Märta, Carina, pappa, farmor i röd keps, Linda, Magnus, Carl, Nils som knappt syns, farfar, Leia  och Jesper

 Leialus

 Leias kusin Märta lekte med kottar

 

Sen drog vi vidare mot Storstensjöbodarna och vi tog båten över. Leias första båttur

 Carl fick napp nere vid båten när vi stog och väntade på att alla skulle komma

   

 Nils, Märta och Linda

 familjen

 Magnus är lite manlig och hugger lite ved

 familjen Sundberg vid källaren med vatten

 Min farmor och pappa sitter utamför en av "våra" stugor

 Jag, Leia, pappa Lasse, farfar Lennart, syster Linda, systersom Carl, systerdotter Märta och systerson Nils, en bit av klanen Engman

Vi tog ett dopp i sjön, vi hade så fantastiskt härligt väder..

 

Carl och Leia

 

Middagsdags... mycket mat blev det

   

  

 Magnus busar med Leia

Vi hade en helt underbar helg tillsammans, lite mycket mygg blev det på kvällen. Men vilken värme och god mat vi hade. Leia var vaken till 23 och hade otroligt svårt att sova, vilket gjorde att vi andra sju som sov i samma stuga också hade ganska svårt sova. Tur det bara var en natt. Hon fick också bada i en sjö för första gången.

Det var kul att få veta lite om sina rötter och härligt att få vara med familjen och bara ha det bra en helg. Tack alla som var med!

Puss och Kram

Renovering av Leias rum

Idag när det var klarblå himmel och underbar värme då väljer vi att vara inne och lägga golv. Men det är väldigt skönt att det är klart!!! Vi ska bara dit med lister och inredning, så nu ska vi ut och leta gardiner garderober bord och stolar och allt kul man kan tänka sig!

   

  

Leia var självklart med och hjälpte till.

Klart!!! Gröna väggar och nytt golv, svårt att få till nån bra bild...

 

Sen gick vi ner på stan och träffade Malin och Terese, vå åt en glass nere vid ån. Terese fick ett trevligt telefonsamtal och har nu fått ett nytt jobb! GRATTIS!!!

Puss och Kram

Kalas i Njurunda, Axel 4år!!

Idag var planen att vi skulle till Kalle som fyller 1år 30 juni, som skulle ha kalas för alla sina kompisar idag. Men tyvärr var både Kalle och mamma Johanna sjuka så det blev inget kalas.
Men Axel fyller 4år idag och han hade kalas 13.00 så vi satte oss i bilen och åkte till Njurunda!

Fikadags

   

Glasskiosk

  

Freja fick en god glass och Pär fixa glassen!

vad är ett kalas utan fiskedamm



Leia hade det toppen och busade runt

  

Milton och Leia hade fislelycka

 

Leia och Milo leker tillsammans i sandlådan

 

Ett mysigt kalas! Sara hade med sig lite Blingokläder och jag fyndade en lite tröja till Leia.

Jesper har målat färdigt Leias rum, nu är det golv som ska läggas och sen lister som ska på plats. sen möbleras, ska ut på jakt efter fina möbler och inrednings jox. Ska bli så skönt att få det klart så ho kan flytta in i sitt rum!

Puss och Kram


Besked!!!

Onsdag, var in på jobbet en sväng för att fixa lite. Pratade lite med en arbetskamrat som ska jobba i ettan och hon trodde det var klart att jag skulle ha ettan. Men Ulla, min chef sa att det inte var klart ännu och de fortfarande väntar på om sexan blir kvar eller inte. Så det blev inga besked. Men jag gjorde det jag skulle och åkte hem. han bara börja med Leias lunch så ringde Ulla, hon hade bestämt sig, jag får ettan!!! så himla kul ska det bli och det känns kul att börja jobba igen!
Nästan ännu roligare tycker jag är att Jenny som hade min gamla klass blir kvar också. Känns mycket bra inför hösten.

Puss och Kram

Alnöbadet med syster och Märta

I tisdags åkte jag och Leia ut till Alnö för att gå iväg och bada. Vi lämnade bilen hemma hos syster och gick ner till badet, Märta cyklade

 

 

Det var mysigt, inte så mycket folk så Leia hon sprang runt på gräsmattan och hade det bra, fast helst ville hon bara bada... hela tiden...  hon var som en liten fisk

   

 

 

Märta bjöd Leia på glass



Leia somnade i vagnen när vi gick hem igen. Så hon sov i vagnen ute på altanen, Märta i sin säng, jag och Linda  satte oss i skuggan ett tag.
Vi fick med oss en påse kläder hem, så jag var ner och rensade och sorterade lite i källaren, vi har väldigt mycket kläder. Skönt att ha nu när det snart är dags för förskola.

Puss och Kram

Norra med Lina och Agnes

I måndags tog jag och Lina en promenad till Norra, vi skulle också gå förbi Pirum Parum för att spana lite på rean, men det var stängt....  så vi promenerade vidare upp mot Norra. Leia somade när vi nästan var framme.
Vi busade och gungade och grävde. Sen kom Agnes pappa Daniel upp och vi tittade på getterna och kaninerna, eller vi försökte, kaninerna ville inte bli tittade på :)

Vi gick till Gullgården och fikade lite.

 Lina, Daniel och Agnes

Leia och Agnes

  

 Agnes och Leia körde samma dans

  Leia upptäcker!!

Puss och Kram




RSS 2.0