Semester i Stockholm 15-22 juli

Den 15 juli packade vi in oss i bilen och åkte till mamma och Anders i stockholm. Vi packade en lite matsäck som vi skulle äta efter vägen på något mysigt ställe. Tyvärr så tyckte inte vädret att vi skulle få sitta ute och mysa. Så det blev mysigt i bilen :)

  Vi stannade i Tönnebro och fikade.

Äntligen framme!! Sista biten var inte rolig tyckte Leia. jobbigt att sitta still i en bil så länge.

  men sitta i vagnen när vi kom fram, det skulle hon absolut!!

Mamma och Anders hade lovat att vara barnvakt på kvällen. Så vi åt middag tillsammans sen tog jag och Jesper tunnelbanan in till Slussen och båten till Grönan. Som små barn sprang vi runt och åkte massa karuseller. Mycket roligt och mysigt att vara bara vi två :)

 Vid Skeppsbron låg skeppet Bounty, det har bla varit med i filmerna Pirates of the caribbean, bjuder på att jag blundar ;)

Tidigt lördag morgon åkte mamma och Anders till Sundsvall. Så vi fick lägenheten för oss själva. Vi åt frukost och sen tog vi tunnelbanan in till Mariatorget. Under dagen flanerade vi runt på Söder.

 Det var roligt att åka tåget... första och kanske andra gången... sen var det inte så spännande längre. Men hon gjorde allt för att roa sig, flirtade och busade med andra passagerare och hoppade mellan mammans och pappans knän :)

 spännande med vatten

Söndag, planen var att gå på Vasamuseet. Så vi traskade mot tåget

 Mina älsklingar!

Lååång kö till museet så vi vandrade vidare på Djurgården och hittade ett akvarium i stället. Tror Leia uppskattade det mer än vasa...

Spännande med fiskar och andra djur!

   

  

Sen blev det glass

  

En annan dag... har ingen koll på vilken dag vi gjort vad ;)

En tur till Hummlegården, roligt för det finns en fantastisk lekpark där och speciellt för att vi träffade Emelie, Johan och deras Alma där.

  nog för att jag är liten... men träden kändes inte så stora...

   

   Nästa år ska damen få en cykel!

  

En annan dag åkte vi till Fjäderholmarna. Vi tog båten dit 10.00.

  

 

Upp... sen ner... :)

    

 

 

 

Sen tog vi båten tillbaka. Leia somnade på båten och vi satte oss på en uteservering i Gamla stan och myste i solen en stund.

Ny dag, nya äventyr. Vi gick till en lekpark i närheten där min mamma bor. Där fanns även en liten plask som barnen kunde bada i. Vi hade inte med några badkläder dit så Leia fick bada nakenfis, å det gick ju bra :)

   

 BAD!!!!

 

Vi hann  med en tur till Kulturhuset och deras avdelning för barn. Vi läste böcker och busade.

Det har varit en fantastiskt härlig semester. Vi har tagit dagarna som de kommer och promenerat massor på Stockholms gataor.

Tack Emelie för lite tips på vad man kan göra.

En vecka av shopping, slappning, god mat, några glas rosé och många steg på gatorna satte vi oss i bilen och åkte hem mot Sundsvall igen. En fantastisk semester och mycket skönt att komma hem igen.

Puss och kram







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0