1:a advent!

Så mysigt med advent! Imorse när jag och Leia klev upp var det många stora snöflingor som dalade från himlen! Jag bytte gardiner, ställde fram ljusstakar och ljuslyktor i hela lägenheten. Det blir så himla mysigt.
Leia hon har gått runt och tittat på alla tomtar, pekat och sagt tomte och smyger. Hon har en fantastisk liten hoppande stil när hon smyger. Sötpropp!
Vi gick ner på stan och spanade på tomtar och annat spännande. Det var väldigt kallt ute så det blev inte så lång tur på stan. Vi var in på Indiska och köpte ljus och Åhléns för att köpa klisterpluppar. Hittade en fantastiskt söt pepparkaksklänning till Leia som jag köpte. sen var vi på pyjamasjakt, men hittade ingenting som var kul så vi får leta vidare.

Vi var tvugna att prova klänningen på Leia, en knapp som inte funkade, så jag ska byta imorgon. Det är en tillhörade liten mössa till klänningen som hon tog på sig, men så fort vi tog fram kameran så drog hon av sig den... men förhoppningsvis så kanke vi får till en bra bild.

    

   

Jesper hittade en ny funktion på kameran, den fotar när den registrerar ett leende :) vilken grej :)

Puss och Kram



ord

Roligt nu när det kommer massa ord. Märks att hon lär sig massor på förskolan.

Acka= jacka
Eia= Leia
Antar= vantar
Fant= Elefant
Möss= mössa
Mysch= mus
Mamma
pappa
usch= ljus
vamt = varmt
nä, följt av att hon skakar på huvudet
omma= komma
biii = bil
ärta = hjärta, hon kan också peka vart hon har sitt hjärta
ej å = hejdå
Moe = kan vara lite olika saker
Me = mer
Böja = blöja
Bych = byxa
Anka
Derta = Märta
Har missta många ord, det är så underbart att höra henne :)

Pekar på det mesta här hemma och säger, mamma, pappa eller eia, beroende på vems det är.
Hon vet vart hon har öron, haka, näsa, ögon.
Hon pratar och berättar massa saker, hon är väl lik sin mor kanske :)

Har varit ute och promenerat med Malin Nordlander, det blev en lång härlig promenad och mycket prat om hus. Det blir nog fler promenader. Med lite tur kanske vi kan komma att bo lite närmare så blir promeneradet enklare :)

Puss & Kram



Peppisar och glögg

I går kom Linnea hit med lite pepparkaksdeg och glögg.
Vi bakade lite, Leia tyckte att det var roligt en stund. Mjölet var roligast. Hon satt och pekatde på paketet och sa mer, mer...
Det blev många fina kakor och en väldigt mjölig Leia :)

   

  

Sen kom Johanna, Malin och Tesen, vi drack lite glögg :)



Idag när jag hämtade Leia på förskolan fanns en fantastiskt fin ljuslykta på hennes plats,

 

Tänk vad hon kan min lilla tjej :)

Puss och Kram



Morfar 90år

På tisdag den 23 november fyller min morfar 90år, så det var kalas igår. Mamma och Anders kom upp från Stockholm för att gratta, syrran och hennes familj var där min morbror och hans familj och en massa gamla kompisar till moromor och morfar var där.

  Jesper, Liea och Anders

 Linda och morfar

  

 Mormor och morfar

Vi åt mycket god smörgåstårta och vanlig gräddtårta. Det är alltid kul att träffa alla.

Puss och Kram


Tesen 30år

I lördags 13 november, hade Tesen 30års partaj! Det var pyjamasparty. Pappa kom och hämtade oss vid 18 tiden, härligt att se alla mäniskor gå runt i pyjamas.

   födelsedagsbarnet :)

     

Tårtfix

    

Lite lek och bus

   

Sen blev det dans, Pledge spelade

   

    

Fest...

   

En fantstiskt rolig kväll med många skratt och massa dans :)

Puss och Kram








Helg igen!

Vad veckorna går fort!!! Jag har haft en riktig mupp vecka med stör moment... och droppande rör i klassrummet!! Varför ska det hända mig??? Blir ruskans less, dessutom skulle skadan vara fixad i fredags, men såg knappt skymten av nån som fixade skada!!!! Så det blir spännande på måndag hur det ser ut. Men jag lovar mina arbetskamrater att jag ska vara på strålande humör hela nästa vecka!!

Igår kväll var det lite after work. Det var taco och spelkväll med min fantastiska arbetskamrater. Väldigt roligt att se hur alla blir när man spelat spel. Vi spelade pratmakarna, jag och systeryster var i samma lag, men hör och häpna att vi inte vann ;) Nä jag skyller på att vi hela tiden fick fel alternativ... :( men roligt var det, många roliga kommentarer och förklaringar :)

Idag när jag vaknade hade jag knappt nån röst... mycket jobbigt. Dessutom åt jag nånting knepigt i går min tunga svällde och jag har fått små blåsor på tungan, vet inte vad det kan ha varit som gjorde att det blev så.
Vid 9 tiden idag ringde Magnus och frågade om vi ville lämna Leia lite tidigare så att hon kunde följa med och bada. Så vi packade ihop hennes grejer och åkte ut till ön med henne. Vi lämnade henne på  badet, stor tjejen!
Jag tog en tur på stan och fixade med lite present inför kvällen och sprang på Jill Jonsson inne på Hemköp. Sen dundrade jag vidare ut på teatern för lite fix.

Väl hemma igen blev det middag och ett bad, väldigt skönt! Nu är pyjamasen på vin i glaset och sitter bara och inväntar att klockan ska ticka iväg och närma sig 18 och vi ska iväg på fest. Bästaste Tesen har 30års partaj!! Håller mig lite lugn ibörjan då det är jag och Malin som är lekledare för kvällen!!! Ska bli riktigt roligt!!!

 En av mina absoluta favorit bilder på Tesen!! Så här rädd ser hon aldrig ut nu när hon träffar Leia! Puss min älskade Tesen, ikväll bilr det en kväll att minnas!!!

Puss och Kram

VAB och FÖRSTA SNÖN!!!!!!!

I går lämnade vi Leia som vanligt på förskolan vid 7.30 tiden. Strax före 9.30 ringer de från förskolan, Leia har blåsor på munnen. Svinkoppor igen... :( Lilla älsklingen det är ju verkligen inte roligt. Det svider och gör ont! Jag försökte få tag på Jesper, men han svarade inte på mobilen eller jobbet. Så jag åkte iväg och hämtade henne. Vi var bara hemma på dan och smörjde kopporna och myste. Min första VAB dag.
Igår när jag gick och la mig så såg jag att det börjat snöa!!! Underbart! Så imorse när jag vaknade var det ca 2dm snö ute. Mycket glad att vi har carport och slipper den värsta snön, behövde bara sopa lite. Men vägarna var inte plogade så det var lite bökigt att köra på vägarna, men jag tog mig till jobbet.

Medans jag var på jobbet var Jesper hemma med Leia, de passade på att gå ut i snön.

 mina älsklingar!!

 kolla Leias fräna monster-overall

   

  Härligt med snö!!!

Nu sover min lilla älskling och min stora älskling är på jobbet.

Ska försöka bli färdig med PIM uppgift 1

Puss och Kram

Helgen som varit

I fredags kom Carro och Cornelia på besök. Vi har inte träffats på väldigt länge. Vi skulle ha varit där när Cornelia fyllde 3år, men tyvärr så hann vi inte med oss riktigt den dan. Så nu kom det en fredag när vi var lediga båda två så vi passade på att träffas. Carro hade med sig två påsar med kläder och skor, det är fantastiskt kul att få massa kläder och bra! Cornelia fick sin present också, en bok med dvd till, mycket uppskattat!
Cornelia och Leia busade, de sprang runt runt här hemma och skrattade och jagade varandra. Så himla roligt nu när Leia är så pass stor och kan delta i leken. Vi har också bokat in för att träffas snart igen.

   Cornelia hade en fin väska med sig med många spännande djur i.

I lördags tog jag mig i kragen och var iväg och tränade. Körde spinning, mycket nice. Passet började 10.35, då kom det in en tjej som meddelade att instuktören var på väg. Så 10.55 kom hon infarandes. Då hade jag försökt hålla i gång och köra på, nu när jag ändå är där. Instruktören hon körde hela sitt pass så i ca 90min cyklade jag. Det känndes mycket bra! Kännde mig mycket duktig!
När jag kom hem så drog Jesper iväg och tränade. Jag och Leia gick ut en sväng när hon vaknade. Vi gick till lekparken, det fanns mycket att titta på när vi gick, bilar, hundar, fåglar, löv och massa annat kul.

  

I dag söndag var vi väg till Klissberget tillsammans med min farmor och farfar. Vi åkte iväg vid 10-tiden, det var härligt väder, lite blåsigt bara. Vi promenerade upp till stugan där vi skulle äta lunch. 

   

Vi åt god lunch, halstradsill och potatis med lök och annat gott. Leia åt korv. Det var väldigt mysigt i stugan. Väldigt mycket folk som var där, till Leias förtjusning så var det många barn där.



När vi gick tillbaka ner mot bilarna somnade Leia. Men hon vaknade när vi kom ner till bilen och sov inge mer... så det blev ca 30min sömn idag. Hon somnade före 18 nu ikväll, jag hoppas att hon sover hela natten.

Nu dricker jag lite glögg och har jobbat färdigt inför imorgon, mycket skönt.

Puss och Kram





 


pengar pengar pengar....

Idag var det sista dagen på jobbet. Skönt med lite ledighet. Hann inte riktigt med allt jag ville, men fick väldigt mycket gjort. Ska fortsätta röja till veckan och har med mig lite jobb hem så kommer jag att vara planerad några veckor framåt. Sen ska jag se till att planera fram till jul och första andra veckan efter jul. Så kan jag verkligen ha semester under jul :)
Vi tog ett ryck i vårat arbetsum Malin, Maria och jag innan vi gick, så nu hoppas vi att vi har riktigt fina golv på måndag :)

När jag hämtade Leia var det drop in hennes avdeling. Så jag stannade och fikade lite. Väldigt trevligt, hann prata lite med personalen. Leialusen fick massa beröm över att hon är så duktig, mammahjärtat värker av stolthet!!! Stora tjejen som kämpar på med allting, inga hinder är omöjliga för henne. Hoppas att hon har det med sig resten av livet!

När vi kom hem så rosslade Leia ihop... hon hostade och snorade och jag fick absolut inte släppa henne och sätta henne på bänken eller ställa på golvet, då bara skrek hon. Man blir en hejare på att laga mat med en hand...
Hon åt lite korv med mig, men var inte så intresserad... Sen har hon suttit med mig i soffan mest hela tiden och somnat in några gånger, försökte lägga henne men det gick inte. Så hon fick sitta här tills ögonen for igen :) så då la jag henne i sängen och nu sover hon. Lilla älsklingen, hoppas att det går över fort!

Är så less på pengar nu!! Vi har just inga pengar eftersom allt sparas till Thailand, tur att vi snart ska åka. Är lite less på att spara allt hela tiden. Men saken är den att vi gärna vill flytta till hus, och det är så sjukt mycket pengar som man måste ha. Vi ska börja spara när vi kommer hem har vi sagt. Men det känns som att vi kommer att få spara i många många år för att få ihop till nån liten grund att stå på. Men det löser sig kan man ju hoppas.
Plötsligt händer det.... kanske oss också ;)

Puss och Kram

RSS 2.0