Stockholm 22-25 december

När vi vaknade i onsdags var både mamma och Anders iväg och jobbade. Vi var helt slut hela familen efter resan och bara så där semester/lov trött som man kan bli. Så vi var hemma hela dagen och bara slappade och hade det riktigt bra. Det har varit så fruktansvärt kallt och blåsigt så det har inte lockat så mycket att gå ut. På eftermiddan kom Anders och mamma hem och vi åt middag och hade det bra. (Skönt att komma bort lite) Det blev en tidig kväll för oss allihop.

På torsdag åkte vi in till stan när det var dags för Leia att sova. Hon somnade sött i Jespers famn på tunnelbanan in till stan. Vi strosade på lite och köpte lite julklappar. Det var väldigt mycket folk på stan och väldigt kallt ute så vi blev inte kvar på stan så väldigt länge. Vi åkte hem och värmde oss lite och sen åkte vi för att träffa mamma och Anders på en restaurang. Vi firade lite för mamma har ÄNTLIGEN fått nytt jobb. Så nu ska hon bara jobba en månad sen byter hon, det kommer att bli toppen och hon fick en fin löneförhöjning också.
Vi åt god mat och drack lite vin, Leia for runt och charmade stället. Hon har sällan tid att sitta still.
Vi stannade till på affären innan vi åkte hem igen för att köpa lite grejer till julbordet som saknades och ingredienser till lite julbak. Så vi åkte hem och fixade skinkan och lite julgodis och drack glögg tillsammans. Vi la Leia för att somna inne i mamma och Anders sovrum och det gick jättebra. Sen kunde vi stöka på hela kvällen.

Julafton, härligt att vakna på morgonen, vi tittade på julkalendern tillsammans och sen somnade vi en stund till. Leia som sov inne hos mamma hade hamnat på golvet under deras säng och sov där, så hon vaknade till när mamma tog fram henne. Sen låg de och pyste i sängen en stund. En härlig julaftonsmorgon. Vi stökade på och fikade och grejade på förmiddagen och när det blev dags för Leia att sova tog vi en promenad till Fruängen för att köpa strumpbyxor till Leia som vi hade glömt när vi var inne på stan. Det blåste så väldigt så det blev en rask promenad.
Vi två tiden kom Anders hem från jobbet och han hade hämtat sin syster Ann som skulle fira med oss. Vi drack glögg, åt pepparkakor och tittade på Kalle Anka. Leia har fått en otroligt söt klänning av Malin och Tesen i julklapp, den hade hon på sig hela kvällen, såååå söt. Den passade henne helt perfekt, kjol sa hon när hon fick på sig den och sprang och visade Jesper. Go propp!!!
Efter Kalle var det dags för mat. Leia mumsade i sig det mesta, även senaps sill :) Min favorit på årets julbord blev ägghalvor med rödlök creme fraiche och löjrom. Mycket gott!!  
Sen delade vi ut julklappar. Anders kusin Kjell kom förbi en kort sväng och han hade med sig två nallar till Leia mycket fint av honom och Leia blev jätteglad och han fick en kram. Sen är hon i helt rätt ålder för att gilla julklappar, hon bryr sig inte mycket om vad som finns i paketen men att öppna är väldigt roligt. Hon blev väldigt ledsen när alla paket var öppnade. Mea mea stog hon och ropade. Inte lätt att vara liten och förstå alla gånger. Annars var hon väldigt nöjd med allting, fina presenter fick hon. Block och kritor att ha på planet, 3 böcker att ha på planet och på resan, 3 par skor ett par tar hon med på resan resten blir kvar hemma hos mormor, ett par jättefina tofflor, En jätterolig anka (som Leia blev lite rädd för) en lika rolig inte lika läskig pingvin, en till mimmi pyjamas av oss och en mimmi tröja och en fin bil :) Så det var kanon!
Sen blev det en stillsam kväll med glögg och Tomten är far till alla barnen. En helt fantastiskt härlig jul.

Idag var mamma tyvärr tvungen att jobba, riktigt tråkigt men inte så mycket man kan göra åt det. Det har fortfarande varit väldigt kallt så vi har varit hemma. Vi var lite sugen på att åka in till stan men vi ska ta en tur ner hit igen ganska snart och då kan vi passa på att handla lite när vi slipper släpa runt alla saker till Thailand först och sen hem ;) Vi har varit på affären och handlat lite saker till resan så nu är vi helt klar med allting, vi har packat väskorna ordentligt och gjort allt klart för imorgon. Det känns jättekonstigt att vi ska åka imorgon, och helt undebart skönt. Leia somnade 18.15 idag i soffan sittandes mellan mig och Jesper så jag hoppas att hon kommer att sova hela natten och är på ett strålande humör imorgon.
Nu sitter vi och väntar på att mamma ska komma hem eller momo som Leia säger, så ska vi mysa lite tillsammans. Imorgon börjar hon 13 så hon kan följa med oss ut till Arlanda, Anders har fixat en barnstol så vi tar oss ut till Arlanda. Det känns mycket skönt.

Nästa gång jag skriver är i Thailand :)

Puss och Kram

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0